محکوم به اعدام









بی وجدانی رژیم جنایت کار کثیف و دیکتا تور به جان زندانیان بی گناه که خواهان اعتقاداتشان هستند .


ضرب و شتم زندانیان اعدامی محبوس در انفرادی های رجایی شهر



دقایقی پیش زندانیان سنی مذهب محکوم به اعدام که در سلولهای انفرادی بند سپاه پاسداران در زندان رجایی شهر کرج به سر می برند پس از اطلاع از اعدام تعداد پر شماری از هم بندیان خود با سر دادن شعار دست به اعتراض زدند، این زندانیان که با دستبند و پابند در سلولهای انفرادی نگهداری میشوند مورد ضرب و شتم مامورین زندان قرار گرفتند. همزمان زندانیان اندرزگاه ۷ دست به اعتصاب غذا زده اند، صدای آژیر خطر در زندان به گوش می رسد.


ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ۳۶ زندانی سنی مذهب محکوم به اعدام روز گذشته به سلولهای انفرادی بند سپاه پاسداران در زندان رجایی شهر کرج منتقل شدند، سحرگاه امروز بین ۱۰ تا ۲۹ تن از آنان بدون طی تشریفات از جمله اجازه آخرین دیدار با خانواده ها به چوبه دار آویخته شدند.

سایر زندانیان در امان مانده از اعدام که با دستبند و پابند همچنان در سلولهای انفرادی این بند نگهداری میشوند دقایقی پیش با اطلاع از اجرای احکام هم بندیان خود با سر دادن شعار دست به اعتراض زدند، این اعتراض با واکنش خشونت آمیز نگهبانان زندان و ضرب و شتم زندانیان معترض همراه شد.

از تعداد دقیق زندانیان در امان مانده از اعدام اطلاع دقیقی در دست نیست، همچنین مشخص نیست چرا این زندانیان همچنان با دستبند و پابند در سلولهای انفرادی بند سپاه نگهداری میشوند.

همزمان زندانیان سنی مذهب اندرزگاه ۷ این زندان به نشانه اعتراض به اعدامها و همبستگی با خانواده های قربانیان دست به اعتصاب غذا زده اند.

در زمان تنظیم این گزارش درهای سالن ها بسته است و صدای آژیر خطر در زندان به گوش می رسد، سلیمان پیروتی یکی از زندانیان که اخیرا به خاطر سکته قلبی به بیمارستان منتقل شده بود دچار وخامت حال شده است با اینحال به دلیل شرایط امنیتی زندان مسولین از خارج کردن وی از بند و انتقال به مرکز درمانی سر باز می زنند.

جو زندان به شدت متشنج گزارش می شود.

لازم به یادآوری است سحرگاه امروز حکم اعدام تعداد پرشماری از زندانیان سنی مذهب زندان رجایی شهر کرج اجرا شد. خانواده های زندانیان از روئیت اجساد اعدام شدگان در پزشکی قانونی کهریزک خبر می دهند.

ﮐﺎﻭه ﻭﯾﺴﯽ، ﺑﻬﺮﻭﺯ ﺷﺎﻧﻈﺮﯼ، ﻃﺎﻟﺐ ﻣﻠﮑﯽ، ﺷﻬﺮﺍﻡ ﺍﺣﻤﺪﯼ، ﮐﺎﻭه ﺷﺮﯾﻔﯽ، ﺁﺭﺵ ﺷﺮﯾﻔﯽ، ﻭﺭﯾﺎ ﻗﺎﺩﺭﯼ ﻓﺮﺩ، ﮐﯿﻮﺍﻥ ﻣﻮﻣﻨﯽ ﻓﺮﺩ، ﺑﺮﺯﺍﻥ ﻧﺼﺮﺍﻟﻠﻪ ﺯﺍﺩﻩ، ﻋﺎﻟﻢ ﺑﺮﻣﺎﺷﺘﯽ، ﭘﻮﺭﯾﺎ ﻣﺤﻤﺪﯼ، ﺍﺣﻤﺪ ﻧﺼﯿﺮﯼ، ﺍﺩﺭﯾﺲ ﻧﻌﻤﺘﯽ، ﻓﺮﺯﺍﺩ ﻫﻨﺮﺟﻮ، ﺳﯿﺪ ﺷﺎﻫﻮ ﺍﺑﺮﺍﻫﯿﻤﯽ، ﻣﺤﻤﺪ ﯾﺎﻭﺭ ﺭﺣﯿﻤﯽ، ﺑﻬﻤﻦ ﺭﺣﯿﻤﯽ، ﻣﺨﺘﺎﺭ ﺭﺣﯿﻤﯽ، ﻣﺤﻤﺪ ﻏﺮﯾﺒﯽ، ﻓﺮﺷﯿﺪ ﻧﺎﺻﺮﯼ، ﻣﺤﻤﺪﮐﯿﻮﺍﻥ ﮐﺮﯾﻤﯽ، ﺍﻣﺠﺪ ﺻﺎﻟﺤﯽ، ﺍﻣﯿﺪ ﭘﯿﻮﻧﺪ، ﻋﻠﯽ ﻣﺠﺎﻫﺪﯼ، ﺣﮑﻤﺖ ﺷﺮﯾﻔﯽ، ﻋﻤﺮ ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻬﯽ، ﺍﻣﯿﺪ ﻣﺤﻤﻮﺩﯼ، عبدالرحمان سنگانی و سید جمال سید موسوی، ۲۹ نفر از زندانیان اهل سنت محبوس در زندان رجایی‌شهر هستند که حکم اعدام‌شان به دایره اجرای احکام رفته است.

همچنین حکم اعدام هفت تن دیگر محبوس در این زندان یعنی قاسم آبسته، داود عبداللهی، کامران شیخه، خسرو بشارت، ایوب کریمی، انور خضری و فرهاد سلیمی هنوز در دیوان‌عالی کشور در دست بررسی است و هنوز تایید نشده است.

لازم به ذکر است کاوه شریفی یکی از این زندانیان در حالی که بخاطر سکته قلبی در بیمارستان خارج از زندان بستری بود از آن مرکز درمانی به قرنطینه زندان و سپس سلولهای انفرادی منتقل شد.

روز گذشته دست‌کم با بیست‌ویک خانواده زندانی از سوی زندان تماس گرفته شده است. به این خانواده‌ها گفته شده برای ملاقات آخر به زندان بیایید.


گفته می‌شود هواخوری های این سالن و بندهای مرتبط آن از صبح دیروز به بهانه «آماده باش بودن» زندان باز نشده بود و مدیریت بخشی از زندان در اختیار نیروهای سپاه پاسداران قرار گرفته بود.

این یورش بی سابقه و انتقال غیرمعمول زندانیان جهت اجرای حکم اعدام، درست چند روز پس از پخش فیلم اعترافات تنی از آنان تحت عنوان “در عمق تاریکی” صورت گرفته است.

فیلم مورد اشاره ماه گذشته با حضور عوامل صدا و سیما در بند این زندانیان تهیه شده بود.

نهادهای قضایی عمده این افراد را به عضویت در گروه اسلامگرای “توحید و جهاد” متهم می کنند و مدعی هستند این افراد و گروه مذکور در عملیات های بمب گذاری، ترور، سرقت دست داشته اند، ادعایی که بصورت مشخص عمده این زندانیان آن را رد می کنند و محکومیت ها را به دلیل باورهای مذهبی خود می خوانند.










جنایت رژیم خونخوار درکمتر از یک ماه .



۵۲ اعدام طی ۱۷ روز
.
رژیم ضدبشری آخوندی روز چهارشنبه ۶ مرداد (۲۷ ژوئیه) ۹ زندانی را در ارومیه، مشهد، یزد و تهران حلق‌آویز کرد.
.
۶ تن از آنها به‌طور جمعی در زندان مرکزی ارومیه اعدام شدند. در روز 30 تیر نیز 9 زندانی در زندانهای گوهردشت و مرکزی کرج و در روز 2مرداد سه زندانی در زندان مرکزی رشت و یک زندانی در ملأعام در شهر سنقر اعدام شدند. با احتساب اعدام۳۰زندانی در فاصله روزهای ۲۱ تا ۲۷تیر، شمار اعدامهای ثبت‌شده در ۱۷روز گذشته به 52 فقره بالغ می‌شود.
.
رژیم آخوندی غرقه در گرداب بحرانهای داخلی و بین‌المللی و ناتوان از پاسخگویی به ابتدایی‌ترین خواست‌های مردم ایران، در هراس از خیزش مردم به ستوه آمده به امواج اعدام در شهرهای مختلف کشور روی آورده است. مقاومت ایران عموم مردم به‌ویژه جوانان سراسر کشور را به اعتراض به این سرکوب فراگیر فرامی‌خواند.











۲۳ تن در دو روز اعدام شدند
.
در حالی که طی روزهای ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت ۲۳ زندانی در ارومیه، تبریز، یزد، یاسوج، ساری و مشهد بدار آویخته شدند، 10 زندانی جوان ۲۱ تا ۲۵ ساله در آستانه اعدام قرار گرفته‌اند.
.
آنها صبح روز شنبه اول خرداد (۲۱مه) از بندهای مختلف از جمله بند جوانان زندان گوهردشت به سلولهای انفرادی بند قرنطینه این زندان که مخصوص نفرات اعدامی است، منتقل شدند. مقاومت ایران جامعه بین‌المللی و به‌ویژه مراجع مدافع حقوق‌بشر را به اقدام فوری برای ممانعت از این اعدامهای وحشیانه فرا می‌خواند.
.
هدف نظام غرقه در بحران ولایت فقیه از افزایش مجازات وحشیانه اعدام تشدید فضای ارعاب در جامعه به‌منظور مهار اعتراضات فزاینده اجتماعی است. مهرداد کرمی، دادستان یاسوج در این باره گفت: این اعدامها «درس عبرتی برای سایر افراد جامعه [است] و دستگاه قضایی با شدت، حدت و اقتدار کامل... برخورد خواهد کرد» .
.
عبدالرضا آقا خانی، فرمانده انتظامی استان اصفهان نیز ضمن اعلام آغاز اجرای طرح سرکوبگرانه موسوم به «امنیت اجتماعی» از اول خرداد ماه از دستگیری هفت تن زیر عنوان اراذل و اوباش خبر داد. وی تهدید کرد: «فرصت هر گونه نصیحت دیگر تمام شده و خرداد ماه سیاه اراذل فرا رسیده است، حرکت جدیدی در سیستم قضایی آغاز شده و... در چند روز آینده نیز چندین نفر از اراذل اعدام می‌شوند» . به گفته وی «در اجرای طرح ارتقای امنیت، مبارزه با اراذل اولویت نخست است و با پخش‌کننده‌های مواد مخدر، مزاحمان نوامیس، ناهنجاریهای مربوط به عفاف و حجاب، باغ تالارها و واحدهای صنفی متخلف، سگ گردانها و خودروهای شیشه دودی با بیش از 20 درصد شفافیت برخورد می‌شود








عفو بین الملل: چند روز تا اعدام نوجوان ایرانی که به زور شکنجه اعتراف کرده

سازمان عفو بین‌الملل، روز جاری، با انتشار بیانیه‌ای، از مقام‌های ایران خواست حکم اعدام علیرضا تاجیکی، جوان ۱۹ ساله ایرانی را فورا متوقف کنند.


سازمان عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای خواستار توقف حکم اعدام علیرضا تاجیکی، نوجوان ۱۹ ساله شد که قرار است روز یکشنبه ۲۶ اردیبهشت‌ماه در زندان عادل‌آباد شیراز انجام می‌شود.

دادگاه کیفری استان فارس این نوجوان را در سال ۹۲ بر اساس اعترافاتی که به گفته علیرضا تاجیکی زیر شکنجه های فیزیکی، از جمله ضرب و شتم شدید شلاق و حلق آویز شدن از دست و پا، از وی گرفته شد به اتهام ارتکاب قتل و لواط به عنف به اعدام محکوم کرد.

در این بیانیه آمده است که اتهام علیرضا تاجیکی «قتل و لواط به عنف» اعلام شده درحالی که او در زمان ارتکاب جرم تنها ۱۵ سال داشته است.

بنابراین طبق قوانین بین الملل صدور حکم اعدام علیه او مطلقا ممنوع است. او پس از دستگیری به مدت ۱۵ روز در سلول انفرادی در آگاهی شیراز، بدون دسترسی به خانواده و وکیل، نگهداری و تحت‌فشار و شکنجه مجبور به اعتراف علیه خود شد. این نوجوان زندانی بار‌ها در دادگاه بی‌گناهی خود را اقرار داشته است، بااین‌حال دادگاه «اعترافات» او را به‌عنوان مدرک در طول دادرسی علیه او پذیرفته و علارغم فقدان هرگونه مدرک و سند معتبر دیگری علیه علیرضا تاجیکی او را به اعدام محکوم کرده است.

به گفته عفو بین‌الملل، این شهروند اهل استان فارس، در زمان بازداشت، مورد شکنجه قرار گرفته و روند دادرسی او « ناعادلانه» بوده است.

این بیانیه تأکید می کند که اعدام علیرضا تاجیکی، تعهدات ایران را در چارچوب کنوانسیون جهانی حقوق کودک نقض می‌کند.









خطر اعدام 27 تن از زندانیان اهل سنت در گوهردشت


روز شنبه ۱۱ اردیبهشت شجاعی رئیس جنایتکار بند چهار زندان گوهردشت کرج با حضور در سالن ۱۰ این بند به زندانیان هموطن اهل سنت که محکوم به اعدام هستند، وقیحانه اعلام کرده است، حکم همه شما به اجرای احکام رفته و احتمال اجرای حکم بسیار زیاد است. اگر نامه عفو می‌خواهید زودتر بنویسید.
.
این هموطنان اهل سنت، با اتهاماتی نظیر اقدام علیه امنیت رژیم، “تبلیغ علیه نظام”، “عضویت در گروه‌های سلفی”، “افساد فی‌الارض” و “محاربه” به اعدام محکوم شده اند. اکثر این زندانیان در سال‌های ۸۸ تا ۹۰ در کُردستان توسط مأموران وزرات اطلاعات بازداشت شده و پیش از محاکمه، بدون دسترسی به وکیل و یا ارتباط با خانواده، برای چندین ماه در سلول انفرادی نگهداری شده و مورد شکنجه قرار گرفته اند.گفته می شود دستکم یک زندانی در این لیست به نام برزان نصرالله زاده در زمان دستگیری کمتر از ۱۸ سال، سن داشته است.
.
اسامی این زندانیان عبارتند از: ﮐﺎﻭﻩ ویسی . ﺑﻬﺮﻭﺯ ﺷﺎﻧﻈﺮﯼ، ﻃﺎﻟﺐ ﻣﻠﮑﯽ، ﺷﻬﺮﺍﻡ ﺍﺣﻤﺪﯼ، ﮐﺎﻭﻩ شریفی، ﺁﺭﺵ شریف، وریا ﻗﺎﺩﺭﯼ ﻓﺮﺩ.،کیوان ﻣﻮﻣﻨﯽ ﻓﺮﺩ، ﺑﺮﺯﺍﻥ ﻧﺼﺮﺍﻟﻠﻪ ﺯﺍﺩﻩ، ﻋﺎﻟﻢ ﺑﺮﻣﺎﺷﺘﯽ، پوریا ﻣﺤﻤﺪﯼ، ﺍﺣﻤﺪ نصیری، ادریس ﻧﻌﻤﺘﯽ، ﻓﺮﺯﺍﺩ ﻫﻨﺮﺟﻮ، ﺷﺎﻫﻮ ابراهیمی ﻣﺤﻤﺪ یاور رحیمی، ﺑﻬﻤﻦ رحیمی، ﻣﺨﺘﺎﺭ رحیمی، ﻣﺤﻤﺪ غریبی، فرشید ﻧﺎﺻﺮﯼ، محمد کیوان کریمی، ﺍﻣﺠﺪ ﺻﺎﻟﺤﯽ، امید پیوید، ﻋﻠﯽ ﻣﺠﺎﻫﺪﯼ، ﺣﮑﻤﺖ شریف، ﻋﻤﺮ ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻬﯽ، امید ﻣﺤﻤﻮﺩﯼ












۱۷ اعدام در چهار روز شامل دست‌کم سه جوان زندانی
.

رژیم ضدبشری آخوندی ۱۷زندانی را در فاصله روزهای ۴ تا ۸ اردیبهشت (۲۳ تا ۲۷ آوریل) به‌دار آویخت. در روز چهارشنبه ۸ اردیبهشت (۲۷ آوریل) ۶ زندانی به‌طور جمعی در زندان گوهردشت به‌دار آویخته شدند. یکی از این زندانیان به نام میلاد مستخدم برای هفتمین بار به پای چوبه‌دار برده شده بود. این یک شیوه شناخته شده دژخیمان برای شکنجه روانی زندانیان است.
.
در روز ۷ اردیبهشت سه جوان ۲۲ تا ۳۰ساله در زندان مرکزی زاهدان و یک زندانی در زندان قزوین اعدام شدند. دو زندانی دیگر در روز ۵ اردیبهشت در زندان ساری به‌دار آویخته شدند. پنج زندانی نیز در روز ۴ اردیبهشت به‌صورت جمعی در زندان مرکزی زاهدان حلق‌آویز شدند.
.
بدین ترتیب شمار اعدامها از ابتدای آوریل به ۵۲تن می‌رسد. هدف از این اعدامهای خودسرانه و جمعی تشدید فضای رعب و وحشت و جلوگیری از بروز انفجاری نارضایتی و انزجار مردم به‌ویژه جوانان از رژیم آخوندی است.
.
این اعدامها که همزمان و بعد از سفر نخست‌وزیر ایتالیا و نماینده عالی اتحادیه اروپا به تهران صورت گرفته نشان می‌دهد دیدار مقامات اروپایی از تهران نه تنها باعث بهبود حقوق‌بشر نشده بلکه این رژیم را در نقض وحشیانه و سیستماتیک حقوق‌بشر تشجیع کرده است. مراودات اقتصادی و سیاسی با این رژیم هیچ مشروعیتی ندارد و باید به بهبود حقوق‌بشر و به‌ویژه توقف اعدامها مشروط شود.
.
مقاومت ایران از عموم مردم به‌ویژه جوانان دلیر ایران می‌خواهد در مقابل جنایتها و اعدامهای جمعی و روزمره این رژیم، به‌پاخاسته و به همبستگی و همدردی با خانواده اعدام شدگان و زندانیان بپردازند.









هشدار قریب الوقوع بودن اعدام سامان نسیم و محمد عبدالهی

مسئولین زندان ارومیه در ادامه تحولات غیرمعمول روزهای اخیر این زندان، با احضار چهار زندانی از جمله سامان نسیم، محمد عبدالهی و دو زندانی غیرسیاسی دیگر به آنها هشدار دادند با توجه به اتخاذ رویه جدید دستگاه قضایی و سازمان زندانها در ارومیه و با عنایت به قطعیت احکام اعدام آنها مدت زیادی به اجرای احکام اعدام آنها نمانده‌ است.


سامان نسیم و محمد عبدالهی زندانیان سیاسی محکوم به اعدام مورخ ۷ اردیبهشت ماه به حسینه زندان احضار شدند و رئیس زندان با حضور پرسنل مددکاری به آن‌ها گفت “وضعیت شما از باب اجرای حکم قرمز است و تنها کاری که می‌توانید بکنید، تقاضای عفو است.”

همچنین هژیر ایران‌نژاد و سلیمان محمدی از بند ۱۲ به ترتیب با اتهامات قتل و حمل مواد مخدر دیگر زندانیان محکوم به اعدام، نیز در کنار دو زندانی سیاسی فوق احضار و به آنها نیز گفته شده اجرای حکم‌تان نزدیک است و بهتر است با تقاضای عفو یا اقدامات حقوقی برای نجات خود تلاش کنید.

روز گذشته هرانا گزارش کرده‌بود دست‌کم یکصد زندانی محکوم به اعدام در زندان ارومیه فراخوانده شدند و به آن‌ها اعلام شده تا سه ماه آینده «تکلیف‌تان» روشن می شود.

سامان نسیم کودک – مجرم متولد ۲۶ آذر ۱۳۷۲ در ماه آوریل ۲۰۱۳ در حالی که در زمان بازداشت ۱۷ سال سن داشت بازداشت و به اعدم محکوم شد، حکم اعدام او هفتم اردی‌بهشت ماه سال ۹۲ از سوی دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان غربی به اتهام محاربه از طریق عضویت در یکی از احزاب اپوزیسون کردستان و مشارکت در عملیات نظامی تایید شد.

محمد عبدالهی ۳۵ ساله، متاهل و شهروند ساکن شهر بوکان به اتهام محاربه از طریق عضویت در یکی از احزاب اپوزیسیون کردستان توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهر مهاباد محاکمه و به اعدام محکوم شد.

حکم اعدام وی، پس از تایید در دیوان عالی کشور در فرودین ماه سال ۹۳ به صورت رسمی از سوی دایره اجرای احکام زندان مهاباد به او ابلاغ شد.

لازم به ذکر است رویه غیرمعمول فراخوانی دسته جمعی زندانیان محکوم به اعدام در زندان ارومیه باعث ایجاد موجی از نگرانی بین خانواده ها، زندانیان محبوس در زندان و فعالین حقوق‌بشری شده است.






.




چهره های ایران: حبس ناعادلانه شهروندان"
نام: حبیب الله بیطرف
شغل: دانشجو مهندسی‌
تاریخ بازداشت: ۲۲ اکتبر ۲۰۰۷
اتهام: "فساد فی‌ الأرض"
حکم: اعدام











مصطفی سلیمی؛ ۱۳ سال زیر تیغ اعدام در زندان سقز


مصطفی سلیمی، در سیزدهمین سال حبس و زیر حکم اعدام در زندان سقز نگهداری می‌شود. این زندانی سیاسی هفدهم فروردین ۱۳۸۲ بازداشت و زندانی شده است.

آقای سلیمی با اتهامات سیاسی و امنیتی مانند «محاربه»، «سرقت مسلحانه» و «عضویت در احزاب مخالف کرد» محاکمه و به اعدام محکوم شده است.

یکی از نزدیکان زندانی این اتهامات را رد کرده و گفته است که او فقط مدتی عضو حزب دموکرات بوده و قبل از بازداشت کناره گرفته است.

این منبع گفته است که مصطفی سلیمی حدود سه ماه در انفرادی و تحت فشار بوده و یکی از مأمورین که در مراحل اولیه به دیدن قتل توسط وی شهادت داده است، پس از چهار سال به صورت رسمی شهادت خود را پس گرفته است.

مصطفی سلیمی متولد چهارم تیرماه ۱۳۴۶، پیمانکار شرکت گاز بوده و به حکم قاضی گودینی به اعدام محکوم شده است. او تا کنون چند بار در اعتراض به حکمی که آن را ناعادلانه خوانده، اعلام اعتصاب غذا کرده است.

گفته می شود بخشی از پرونده این زندانی همچنان در معاونت قضایی قوه قضاییه باز است و بعد از ۱۳ سال هنوز درباره آن حکمی صادر نشده است.














شکایت به سازمان ملل درباره نوزاد ناپدیدشده در زندان اوین


عدالت برای ایران با ثبت شکایتی در گروه کاری ناپدیدشدگان قهری سازمان ملل خواهان مشخص شدن سرنوشت یک نوزاد ناپدید شده در زندان اوین تهران شد.
این نهاد حقوق بشری از کمیته کاری ناپدیدشدگان قهری خواست سرنوشت گلرو راحمی‌پور مقدم، نوزاد نا‍پدید شده دو تن از زندانیان سیاسی دهه شصت که ۳۲ سال پیش در زندان اوین تهران متولد شده و همچنین حسین راحمی‌‍پور مقدم، پدر این نوزاد، دندانپزشک و فعال سیاسی که گفته می‌شود اعدام شده را پیگیری کرده و جمهوری اسلامی ایران را در رابطه با وضعیت این پدر و دختر پاسخگو کند.
در درخواستی که عدالت برای ایران، براساس اطلاعات جمع‌آوری شده توسط منابع موثق به سازمان ملل فرستاده، شرح داده شده که چگونه گلرو راحمی‌پور نوزاد ۱۵ روزه‌ای که در نوروز ۱۳۶۳ ‍در زندان اوین تهران به دنیا آمده بود٬ ۳۲ سال پیش پس از آن‌که ماموران به بهانه آزمایش‌های پزشکی او را از مادر زندانی‌اش جدا کردند٬‌ ناپدید شد و تا کنون هیچ اطلاعی از سرنوشت او در دست نیست. در آن زمان مادر و پدر او هر دو چند ماه از بازداشت‌شان در زندان اوین می‌گذشت.
ماموران زندان در همان‌زمان مدعی شدند که نوزاد در بهداری زندان اوین مرده است. اما باوجود پیگیری‌های مادر و پدرش از داخل زندان هیچ‌گاه جسد کودک یا اطلاعاتی درباره محل دفن و چگونگی مرگ او اعلام نشده و مدرکی مبنی بر مرگ کودک به
خانواده‌اش داده نشده است.
















عفو بین‌الملل از صدور حکم اعدام برای امیر امراللهی ابراز نگرانی کرد



سازمان عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای از صدور دوباره حکم اعدام برای امیر امراللهی نوجوانی که در سن ۱۶ سالگی متهم به قتل شده بود، ابراز نگرانی کرد.


در بیانیه عفو بین‌الملل گفته شده است که دادگاه باوجود دستور دیوان عالی کشور برای بررسی دوباره پرونده همچنان رای به محکومیت و اعدام امیر امراللهی داده است.

امیر امراللهی ده سال پیش زمانی که ۱۶ سال داشت مرتکب قتل شد اما در ده سال اخیر پرونده او چند بار مورد بررسی قرار گرفت.

سازمان عفو بین‌الملل پیشتر بارها از صدور حکم اعدام در ایران برای افرادی که زیر سن قانونی مرتکب قتل می‌شوند، انتقاد کرده است. ایران این انتقادها را رد می‌کند.









مولاوردی: تمامی مردان یک روستا در سیستان و بلوچستان اعدام شده‌اند

شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهور ایران در امور زنان و خانواده، با انتقاد از حذف قوانین حمایت از خانواده‌های اعدامی در برنامه پنجم توسعه، گفته است که ما روستایی را در سیستان و بلوچستان داریم که تمامی مردان آن روستا اعدام شده‌اند.

معاون رئیس جمهور ایران در امور زنان و خانواده گفته است: «موارد بسیاری سراغ داریم که مرد خانواده به دلیل مواد مخدر یا هر جرم دیگری به زندان افتاده و قانون اموال وی را مصادر کرده است در حالی که یک آپارتمان کوچک تنها سرپناه همسر و فرزندان وی است. قانون در مقابل زن و سه فرزندی که تنها سرپناه آن‌ها مصادره می‌شود چه مسئولیتی دارد؟ دستگاه‌های اجرایی ما چه وظایفی دارند؟»

وی اضافه کرده است: «در حال حاضر ۱۷ دستگاه و نهاد در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی بودجه و مسئولیت دارند اما باید پرسید جایگاه این دستگاه‌ها در کاهش عوارض اجتماعی جرم که بر نهاد خانواده تحمیل می‌شود، چیست؟ خانواده‌ای که تنها یک واحد آپارتمان داشته را مصادره کرده‌اند و اصلا توجهی ندارند که یک زن با ۳ فرزند می‌خواهد چه کند؟ پاسخ این سوال به هیچ وجه برای دستگاه اجرای قانون مهم نیست.»

شهیندخت مولاوردی تصریح کرده است: «ما روستایی را در سیستان و بلوچستان داریم که تمامی مردان آن روستا اعدام شده‌اند. بازماندگان آن‌ها امروز قاچاقچی بالقوه هستند هم از این نظر که بخواهند انتقام پدران خود را بگیرند هم برای تامین منابع مالی خانواده‌ها، اما هیچ حمایتی از این افراد نمی‌شود.»

معاون رییس جمهوری ایران می‌گوید که در برنامه پنجم توسعه موضوع «حمایت از خانواده معدومین به کل حذف شده بود» اما در دولت حسن روحانی این موضوع دوباره در برنامه ششم گنجانده شده است.

خانم مولارودی همچنین گفته است: «معتقدیم اگر از این افراد حمایت نشود، این‌ها مستعد تکرار جرایم هستند پس جامعه در قبال این خانواده‌ها که قربانی جرم سرپرست خود هستند، مسئول است


به گزارش فردا، سیستان و بلوچستان یکی از پهناور‌ترین و فقیر‌ترین استان‌های ایران است، براساس سرشماری سال ۱۳۸۵، از جمعیت دو میلیون و ۳۵۰ هزار نفری استان سیستان و بلوچستان، بیش از ۶۴۰ هزار تن بی‌سواد هستند.

سیستان و بلوچستان دارای هزار و ۳۰۰ کیلومتر مرز زمینی مشترک با کشورهای پاکستان و افغانستان است و یکی از مسیرهای اصلی ورود مواد مخدر به داخل ایران محسوب می‌شود.

علی اوسط هاشمی، استاندار سیستان و بلوچستان، ۲۴ بهمن گفته بود: “از ابتدای سال تا کنون ۱۴۴تن موادمخدر کشف و ضبط شده است که بیشترین آن‌ها تریاک بوده است وهمچنین طی این مدت علاوه بر انهدام ۱۲۰ باند مواد مخدر؛ بیش از ۱۵۰ قبضه اسلحه از قاچاقچیان مواد مخدر کشف و ضبط شده است”.

در همین حال نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر و به ویژه عفو بین الملل طی سال‌های اخیر از مقام‌های ایران خواسته‌اند به موج اعدام‌های اقشار کم درامد و فقیر به اتهام قاچاق مواد مخدر که اغلب به براساس«محاکم های ناعادلانه» صورت می‌گیرند، پایان دهند.











حکم اعدام و زندان برای دو تن در سیستان و بلوچستان


برای دو تن از بازداشت شدگان در شهر سرباز از توابع استان سیستان و بلوچستان احکام اعدام و حبس صادر شده است.


به نقل از فعالین بلوچ، جابر صبوری فرزند غلام‌قادر ۳۰ ساله به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی، تحریک مردم و تشویش اذهان عمومی” محکوم به اعدام و صلاح الدین بلیده ای ۲۵ ساله به ۷ سال زندان محکوم شده است.

این دو شهروند اهل سرباز اردیبهشت ۱۳۹۱ در جریان تظاهرات مردم راسک در اعتراض به بازداشت مولوی فتحی محمد نقشبندی امام جمعه اهل سنت راسک و فرزندش مولوی عبدالغفار نقشبندی بازداشت شدند.


مولوی فتحی محمد نقشبندی و هم پرونده ای های وی که به اتهام ترور مولوی مصطفی جنگی زهی بازداشت شده بودند پس از ۳ سال حبس و بلا تکلیفی با قرار وثیقه آزاد شدند.











دادگاه مجدد دو زندانی محکوم به اعدام زندان رجایی شهر برگزار نشد


دادگاه فرزاد شاه نظری و تیمور نادری زاده که دیروز شنبه جهت محاکمه به دادگاه انقلاب اعزام شده بودند به دلیل عدم حضور قاضی صلواتی تشکیل نشد. این دو زندانی اهل سنت پیش از این با حکم قاضی مقیسه به اعدام محکوم شده بودند ولی با نقض حکم در دیوان عالی کشور، پرونده برای رسیدگی مجدد به شعبه ۱۵ ارجاع شد.


دیوان عالی کشور در آبان ماه انسال حکم اعدام فرزاد شاه نظری و تیمور نادری زاده را نقض کرد و پرونده را این بار برای رسیدگی به شعبه ۱۵ فرستاد. این دو سال ۱۳۹۲ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به اعدام محکوم شده بودند.

تیمور نادری زاده و فرزاد شاه نظری در خرداد ۱۳۸۹ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند و حدود ۲۰ ماه در سنندج، زنجان و زندان اوین در سلول های انفرادی بودند و بعدا به زندان رجایی شهر کرج منتقل شدند.

تیمور نادری زاده در سنندج و فرزاد شاه نظری در شمال کشور بازداشت شده اند. هر دو زندانی هم اینک در سالن ۱۰ اندرزگاه ۴ زندان رجایی شهر نگهداری می شوند که عمدتا مختص محکومین به اعدام اهل سنت است.

عرفان نادری‌ زاده فرزند تیمور نیز با اتهامات مشابه به هشت سال حبس محکوم شده و در حال حاضر در بند هفت زندان رجایی‌شهر محبوس است. باوجود دشواری های زیاد و درخواست های مکرر مسئولین زندان رجایی شهر با درخواست انتقال آنان به بند واحد مخالفت کرده اند.













 فردین حسینی  زندانی عقیدتی اهل حق اعدام شد
.
صبح روز پنجشنبه، اول بهمن، رژیم جنایتکار فردین حسینی یکی از اعضای «اهل حق» را پس از شش سال زندان اعدام کرد.
.
زندانی عقیدتی اهل حق فردین حسینی در نامه‌ای که تیرماه امسال منتشر کرد٬ در مورد دستگیری، ماه ها در سلولهای انفرادی، شکنجه های قرون وسطای، دستگیری اکثر اعضای خانواده اش و دستگیر هم مسلکی های وی و انتقال او از زندانی به زندانی دیگری به منظور وادار کردن وی به اعتراف به آنچه که بازجویان وزارت اطلاعات از او می خواهند که قتل و داشتن سلاح گرم می باشد ، نوشته بود. وی در این نامه به تشریح «فشار‌ها»٬«شکنجه‌ها»٬ «بازجویی‌ها» و «فشار‌های روانی» بر خود و خانواده‌اش پرداخته و از «پرونده‌ سازی‌های» جدید وزارت اطلاعات علیه خود خبر داده بود. فردین حسینی که در این نامه همه اتهام‌های خود را رد کرده و خواستار رسیدگی به پرونده‌اش شده بود عاقبت صبح روز پنجشنبه اول بهمن به دار آویخته شد.
.
او در نامه خود نوشته بود تنها به این خاطر که پیرو مکتب «نورعلی الهی» است دستگیر٬ شکنجه و زندانی شده است.
.













اسامی ۲۷ زندانی سنی‌مذهب با احکام قطعی اعدام در رجایی‌شهر


خبرگزاری هرانا – فهرست زیر اسامی ۲۷ زندانی سنی‌مذهب محکوم به اعدام زندان رجایی شهر کرج است که گفته می شود حکم آنها از سوی دیوان عالی کشور نیز تأیید شده است.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، با انتقال تعداد زیادی از زندانیان سنی‌مذهب سالن ۱۰ زندان رجایی‌شهر به سالنی دیگر، همه زندانیانی که باقی مانده اند محکومین به اعدام اند.

این واقعیت که همه کسانی که در سالن ۱۰ بند چهار این زندان نگهداری می شوند، احکام تأیید شده‌ی اعدام دارند، موجب نگرانی این زندانیان و خانواده های آنان شده است.

این زندانیان اهل سنت از سوی دستگاه قضاییه با اتهاماتی نظیر اقدام علیه امنیت ملی”، “تبلیغ علیه نظام”، “عضویت در گروه‌های سلفی”، “افساد فی‌الارض” و “محاربه” به اعدام محکوم شده اند و درباره جزئیات و فعالیت های آنان از سوی مسئولین و ارگان های قضایی شفاف‌سازی نشده است.

اکثر این زندانیان در سال‌های ۸۸ تا ۹۰ در کُردستان توسط مأموران وزرات اطلاعات بازداشت شده و پیش از محاکمه، بدون دسترسی به وکیل و یا ارتباط با خانواده، برای چندین ماه در سلول انفرادی نگهداری می‌شده‌اند و این نگرانی وجود دارد که آنها در این دوران شکنجه شده و یا مورد بدرفتاری قرار گرفته‌اند.

بر اساس اطلاعاتی که در اختیار هرانا قرار گرفته، متهمین اتهام شرکت در مبارزات مسلحانه را رد کرده و گفته اند تنها به دلیل اعتقادات خود و فعالیت‌هایی همچون شرکت در جلسات مذهبی و پخش مطالب مذهبی دستگیر شده‌اند.


گفتنی است که دست کم یک زندانی در این لیست به نام برزان نصرالله زاده در زمان دستگیری کمتر از هیجده سال داشته است.

اسامی ۲۷ زندانی اهل سنت محکوم به اعدام در زندان رجایی‌شهر کرج:
۱. ﮐﺎﻭﻩ ﻭﯾﺴﯽ
۲. ﺑﻬﺮﻭﺯ ﺷﺎﻧﻈﺮﯼ
۳. ﻃﺎﻟﺐ ﻣﻠﮑﯽ
۴. ﺷﻬﺮﺍﻡ ﺍﺣﻤﺪﯼ
۵. ﮐﺎﻭﻩ ﺷﺮﯾﻔﯽ
۶. ﺁﺭﺵ ﺷﺮﯾﻔﯽ
۷. ﻭﺭﯾﺎ ﻗﺎﺩﺭﯼ ﻓﺮﺩ
۸. ﮐﯿﻮﺍﻥ ﻣﻮﻣﻨﯽ ﻓﺮﺩ
۹. ﺑﺮﺯﺍﻥ ﻧﺼﺮﺍﻟﻠﻪ ﺯﺍﺩﻩ
۱۰. ﻋﺎﻟﻢ ﺑﺮﻣﺎﺷﺘﯽ
۱۱. ﭘﻮﺭﯾﺎ ﻣﺤﻤﺪﯼ
۱۲. ﺍﺣﻤﺪ ﻧﺼﯿﺮﯼ

۱۳. ﺍﺩﺭﯾﺲ ﻧﻌﻤﺘﯽ
۱۴. ﻓﺮﺯﺍﺩ ﻫﻨﺮﺟﻮ
۱۵. ﺳﯿﺪ ﺷﺎﻫﻮ ﺍﺑﺮﺍﻫﯿﻤﯽ
۱۶. ﻣﺤﻤﺪ ﯾﺎﻭﺭ ﺭﺣﯿﻤﯽ
۱۷. ﺑﻬﻤﻦ ﺭﺣﯿﻤﯽ
۱۸. ﻣﺨﺘﺎﺭ ﺭﺣﯿﻤﯽ
۱۹. ﻣﺤﻤﺪ ﻏﺮﯾﺒﯽ
۲۰. ﻓﺮﺷﯿﺪ ﻧﺎﺻﺮﯼ
۲۱. ﻣﺤﻤﺪﮐﯿﻮﺍﻥ ﮐﺮﯾﻤﯽ
۲۲. ﺍﻣﺠﺪ ﺻﺎﻟﺤﯽ
۲۳. ﺍﻣﯿﺪ ﭘﯿﻮﻧﺪ
۲۴. ﻋﻠﯽ ﻣﺠﺎﻫﺪﯼ
۲۵. ﺣﮑﻤﺖ ﺷﺮﯾﻔﯽ
۲۶. ﻋﻤﺮ ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﻬﯽ
۲۷. ﺍﻣﯿﺪ ﻣﺤﻤﻮﺩﯼ













۱۶ اعدام طی سه روز پس از قطعنامه مجمع عمومی ملل متحد
.
رژیم ضدبشری آخوندی طی سه روز اخیر ۱۶زندانی را در قزوین، زاهدان، شیراز و آمل بدار آویخت. هشت زندانی امروز سه‌شنبه اول دیماه در زندان قزوین به‌طور جمعی اعدام شدند. در روز 29آذر پنج زندانی به‌طور جمعی در زندان مرکزی بندرعباس و دو زندانی ۲۶ و ۳۰ ساله به اتهام «محاربه» در میدان کوزه‌گری شیراز در ملأعام بدار آویخته شدند. روز 30آذر نیز یک زندانی ۳۱ساله در زندان آمل بدار آویخته شد.

اعدام سه زندانی در زندان گوهردشت کرج و اعدام یک زندانی که یک سرکرده رژیم را در کهنوج به مجازات رسانده بود در زندان کرمان (۲۵آذر)، اعدام یک زندانی۲۰ساله در نوشهر (۲۳آذر) و بدار آویختن یک زندانی ۲۱ساله در نورآباد ممسنی در ملأعام (18آذر)، اعدام یک زندانی در زندان مرکزی بندرعباس (۱۶آذر) و اعدام یک زن در زندان قزوین، اعدام جمعی چهار زندانی 23 تا 35ساله در زندان مرکزی زاهدان (شامل دو برادر به نامهای عطاالله و محمد گمشاد زهی به اتهام درگیری با مأموران سرکوبگر)، اعدام یک زندانی ۳۶ساله در گرگان (۱۵آذر) از جمله جنایتهای رژیم آخوندی است که در دو هفته اخیر به ثبت رسیده است.
.
رژیم آخوندی شماری از مخالفان و زندانیان سیاسی را در پوش مجرمان عادی و زیر عنوان «محاربه» اعدام می‌کند. اخبار بسیاری از اعدامهای مخفی هیچ‌گاه به بیرون از زندانها و مراکز سرکوب رژیم درز پیدا نمی‌کند.
.
در همین حال دهها زندانی از جمله برزان نصرالله‌زاده و سجاد سنجری و حمید احمدی که به هنگام ارتکاب جرم انتسابی کمتر از 18سال داشتند، در نوبت اعدام قرار دارند. برزان از زندانیان اهل سنت، در سال ۱۳۸۹، زمانی که دانش آموز سال سوم دبیرستان بود، بازداشت و پس از تحمل ماهها حبس انفرادی به اتهام «محاربه» به اعدام محکوم شد. به گفته بستگان برزان، او « نه کسی را کشته بود و نه به گروهی وابسته بود نه اسلحه‌یی داشت».


عفو بین‌الملل در روز 8دسامبر، ضمن فراخوان به لغو حکم اعدام زندانیان نوجوان نوشت: «ایران... وضعیت شرم‌آور خود را به‌عنوان بیشترین تعداد اعدام رسمی مجرمان نوجوان محکم و سیمانکاری می‌کند... استفاده ادامه‌دار ایران از حکم مرگ علیه افرادی که در هنگام ارتکاب جرم کمتر از 18سال سن داشته‌اند، وحشیانه، غیرانسانی، و به‌شدت غیرقانونی است».
.
خانم مریم رجوی، رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت ایران، در روز۲۶آذر (۱۷دسامبر) به‌دنبال تصویب شصت و دومین قطعنامه محکومیت نقض حقوق‌بشر در ایران خواستار شد که قاتلان مردم ایران توسط شورای امنیت ملل‌متحد مورد محاسبه قرار گیرند و به‌خاطر جنایت علیه بشریت محاکمه شوند. وی تأکید کرد این لازمه احترام به آرای جامعه جهانی در محکومیت نقض سیستماتیک و وحشیانه حقوق‌بشر در ایران است.










اعدام جنایتکارانه زندانی سیاسی عبد الغنی گنگوزه ای
پس از تحمل ٨ سال حبس در زندان زاهدان

.
به گزارش « فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران » صبح امروز زندانی سیاسی ۲۹ ساله , هموطن بلوچ عبدالغنی گنگوزه ای همراه با ۲ زندانی سیاسی دیگر که هویت آنها هنوز نامشخص است در زندان مرکزی زاهدان به دار آویخته شدند.
.
روز شنبه ۲۸ آذر ماه زندانی سیاسی عبد الغنی گنگوزه ای ۲۹ ساله که نزدیک به ۸ سال در زندان بود، به دستور ضحاک خون آشام آخوند علی خامنه ای در زندان مرکزی زاهدان به دار آویخته شد و خون خویش را فدای رهایی مردم ایران نمود. زندانی سیاسی عبدالغنی گنگوزه ای را روز پنجشنبه ۲۶ آذر ماه به بهانه اینکه ابلاغیه ای برای او آمده است از بند ۵ زندان زاهدان خارج و مستقیما به سلولهای انفرادی بند قرنطینه منتقل کردند تا اینکه صبح امروز او را به دار آویختند.
.
این زندانی سیاسی حدود ۲ ماه پیش به دادگاه انقلاب زاهدان شعبه ۱۰۲ برده شده بود و رئیس آن فردی به نام سرگل زهی به وی و خانواده اش گفته بود که حکم وی شکسته شده است و از نظر من تو آزاد هستی اما در پی درگیریهای روزهای گذشته در نقاط مرزی و به هلاکت رسیدن تعدادی از نیروهای سرکوبگر ولی فقیه، وزارت اطلاعات برای انتقام گیری، این زندانی سیاسی را که ۸ سال در زندان بود اعدام نمود .
.
زندانی سیاسی عبد الغنی گنگوزه ای از زندانیان فعال زندان زاهدان بود که اخبار نقض حقوق بشر در زندان زاهدان و زندانهای استان و همچنین سرکوب مردم در استان سیستان وبلوچستان را منعکس می کرد. او همچنین اعمال تروریستی رژیم ولی فقیه در منطقه و بخصوص علیه ایرانیان با بیانیه های جمعی قاطعانه محکوم می نمود و به این خاطر بازجویان ولی فقیه کینه ای ضد انسانی نسبت به این زندانی سیاسی داشتند .


گزارشهایی حاکی از آن است که ۲ زندانی سیاسی دیگری که هویت آنها نامشخص است از سلولهای انفرادی اداره اطلاعات زاهدان به قرنطینه زندان زاهدان برای اجرای حکم اعدام منتقل شده بودند که گفته می شود صبح امروز اعدام شدند.
.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران ، اعدام زندانی سیاسی هموطن بلوچ عبدالغنی گنگوزه ای و احتمالا ۲ زندانی سیاسی دیگر با هویت نامشخص به صرف انتقام گیری را به عنوان جنایت علیه بشریت محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی برای متوقف کردن اعدام زندانیان سیاسی، اعدام های گروهی و اعدام نوجوانان و همچنین سرکوب خونین مردم ایران خواستار ارجاع پرونده جنایت علیه بشریت آخوند علی خامنه ای و سایر آخوندهای همدست وی به شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
.













اعدام ۲۱ زندانی طی ۴۸ساعت توسط «حکومت آخوندها»
.
رژیم ضدبشری آخوندها طی روزهای دوشنبه و سه‌شنبه 21 زندانی را در زندانهای مختلف کشور بدار آویخت. روز سه‌شنبه 6 زندانی در قزلحصار کرج و 1 زندانی در شیراز حلق‌آویز شدند.
.
روز دوشنبه 27 بهمن 5 زندانی در زندان مرکزی ارومیه، 6 زندانی در زندان بم، یک زندانی در زندان مرکزی بندرعباس و 2 زندانی در زندان وکیل آباد مشهد اعدام شدند.
.
موج اعدامهای اخیر بیانگر وحشت حکومت آخوندی از اوضاع انفجاری جامعه است.
















اعدام جنایتکارانهٴ سامان نسیم و دو زندانی سیاسی دیگر

حکومت ضدبشری آخوندها بی‌اعتنا به موج فراخوانهای بین‌المللی زندانی سیاسی «سامان نسیم» و دو زندانی سیاسی دیگر به نامهای «حبیب افشاری» و «علی افشاری» را اعدام کرد. «سامان نسیم» هنگام دستگیری تنها 17سال داشت. بنا‌ به اظهارات وکیل سامان نسیم اجرای حکم اعدام این زندانی سیاسی در حالی است که منابع قضایی و امنیتی حکومت آخوندی سکوت کرده‌اند.
.
عزیز مژده‌ای وکیل سامان نسیم گفت: با وجود درخواست اعاده دادرسی و رسیدگی مجدد به پرونده منابع امنیتی به خانواده سامان نسیم خبر داده‌اند که بعداً برای تحویل جسد وی اقدام خواهند کرد و آدرسی را برای ارسال وسایل شخصی این زندانی دریافت کرده‌اند.
.
منابع نزدیک به خانواده‌های علی و حبیب افشاری از زندانیان سیاسی زندان ارومیه که دو روز قبل به همراه سامان نسیم به مکان نامعلومی منتقل شدند، از اعدام این دو برادر زندانی خبر دادند.
.
اعدام جنایتکارانه سامان نسیم و دو زندانی سیاسی دیگر در شرایطی صورت می‌گیرد که طی روزهای اخیر از اتحادیه اروپا و آمریکا گرفته تا گزارشگران ملل‌متحد و سازمانهای بین‌المللی مدافع حقوق‌بشر نظیر عفو بین‌الملل به توقف این حکم جنایتکارانه فراخوان داده بودند.
.
این اعدامهای جنایتکارانه توسط حکومت پا به گور آخوندها به منظور ایجاد جو رعب و وحشت و کنترل وضعیت انفجاری جامعه صورت می گیرد. تلاش عبثی که تنها نتیجه آن افزایش نفرت مردم ایران از این حکومت ضد ایرانی و سخت تر شدن انتقامی است که انتظار سردمداران این دستگاه جهل و جنایت را می کشد.



سازمان حقوق بشری عفو بین‌الملل اعلام کرد: امتناع مقامهای رژیم ایران از دادن اطلاعات در مورد سلامتی و مکان سامان نسیم، که قرار بود صبح پنجشنبه اعدام شود، این نگرانی را به وجود آورده که وی در خطر شکنجه و اعدام مخفی قرار دارد.
.
روز چهارشنبه سامان نسیم از زندان مرکزی ارومیه به مکانی نامعلوم منتقل شد. مقامهای زندان به خانواده وی گفته‌اند برای تحویل گرفتن وسایل وی روز شنبه مراجعه کنند که می تواند نشانه ای از اعدام مخفیانه وی توسط حکومت ضد بشری آخوندها باشد.
.
سامان نسیم دو سال پیش از سوی دادگاه انقلاب مهاباد در آذربایجان غربی به اتهام اقدام مسلحانه علیه حکومت آخوندها به اعدام محکوم شد. این جوان کُرد، هنگام بازداشت ١٧سال داشت.
.
برخی کشورهای غربی و سازمان های بین المللی مدافع حقوق بشر و همچنین دو گزارشگر ارشد سازمان ملل متحد از جمله احمد شهید از حکومت ایران خواسته بودند تا حکم اعدام سامان نسیم را لغو کند.
.
از سوی دیگر همچنان از سرنوشت پنج زندانی سیاسی محکوم به اعدام دیگر آقایان یونس آقایات (آقایان از پیروان اهل حق «علوی»)، حبیب‌الله افشاری (کومله)، علی افشاری (کومله)، سیروان نژاوی (پژاک) و ابراهیم شاپوری (عیسی‌پور، پژاک) که همراه با سامان نسیم به مکان نامعلومی منتقل شدند، خبری در دست نیست و نگرانی‌ها در مورد اجرای حکم آنها نیز وجود دارد.














احتمال اجرای حکم اعدام یک کودک-متهم سنی‌مذهب

حکم اعدام “برزان نصرالله زاده” یک زندانی سنی‌مذهب که در نوجوانی به اتهام “محاربه” بازداشت شده بود، از سوی دیوان عالی کشور تایید شده و گفته می شود که پرونده وی به بخش اجرای احکام رفته است.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، برزان نصرالله زاده هشتم خردادماه سال ۱۳۸۹ و زمانی که زیر هیجده سال و دانش آموز سوم دبیرستان بود، بازداشت شد. وی به اتهام “محاربه” از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شد و علیرغم نقض حکم از سوی دیوان عالی کشور، مجددا حکم تایید شد، این حکم حدود سه ماه قبل به این زندانی ابلاغ شد و گفته می شود که به تازگی به اجرای احکام ارسال شده است.

“محمدسلیم نصرالله زاده” پدر برزان با تاکید بر کودک بودن پسرش هنگام بازداشت به گزارشگر هرانا گفت: “پسرم متولد آبان سال ۱۳۷۱ است و سوم دبیرستان که هفده سال و چند ماه داشت بازداشت شد و یک لپتاپ از وی گرفتند و بعد از مدتی به اتهام محاربه به اعدام محکوم شد، نه کسی را کشته بود و نه به گروهی وابسته بود نه اسلحه ای داشت، من به یکی از مسئولین گفتم اگر پسرم قاتل است من هم راضی ام به حکمش ولی اگر نیست چرا باید حکم اعدام بگیرد و هیچ جوابی نداد.”

به گفته آقای نصرالله زاده فرزندش طی محاکمه از دسترسی به وکیل تعیینی محروم بوده و به دلیل تنگدستی، خانواده نیز امکان انتخاب وکیل را نداشته است و پیش از محاکمه نیز مدت زیادی را در سلول های انفرادی و بدون ارتباط با خانواده و وکیل سپری کرده است.
بر اساس قانون جدید مجازات اسلامی قوه قضائیه باید پرونده محکومین به اتهام محاربه را مجددا بررسی کند و اگر این افراد شخصاً اقدام مسلحانه انجام نداده باشند محارب محسوب نشده و باید حکم اعدام آنها لغو شود، از طرفی قانون مجازات جدید محدودیت های بیشتری را درباره اعدام کودکان بزهکار اعمال کرده که حق اعاده دادرسی و درخواست بررسی مجدد را به کسانی که زیر هیجده سال مرتکب جرم شده اند، می دهد.

پدر نصرالله زاده در گفتگو با هرانا از قوه قضائیه و تمام نهادهای تصمیم گیرنده و هرکس امکان کمک دارد خواست که مانع اعدام فرزندش شوند و فرصت بررسی مجدد و نجات وی را فراهم آورند، وی همچنین گفت که با توجه به عدم استطاعت انتخاب وکیل از هر گونه کمکی در این زمینه استقبال می کند.

برزان نصرالله زاده که از خرداد ماه ۱۳۸۹ در بازداشت و زندان به سر برده است، هم اینک در بند ۴ سالن ده زندان رجایی شهر، پنجمین سال حبس زیر تیغ اعدام را سپری می کند.















برای حق بنویس؛ کمپینی به مناسبت روز جهانی حقوق بشر


پرونده “سامان نسیم” یکی از دوازده پرونده ای است که امسال سازمان عفو بین الملل برای کمپین “برای حق بنویس” انتخاب کرده است. این کمپین هر ساله به مناسب روز جهانی حقوق بشر برگزار می شود.


ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سامان نسیم جوان کرد ایرانی است که با اتهاماتی نظیر محاربه و کشتن یک سرباز در یک درگیری مسلحانه و درحالی که هفده سال بیشتر نداشت، به اعدام محکوم شد. با فشارهای بین المللی و رسانه ای و مطابق قانون مجازات اسلامی جدید، حکم اعدام وی برای احراز “رشد و بلوغ” در زمان ارتکاب جرم متوقف شد ولی همچنان خطر اعدام وی را تهدید می کند.

بنابر اعلام سازمان عفو بین الملل، سامان نسیم تحت شکنجه وادار به اعتراف شد و علیرغم امضای “منع اعدام کودکان” از سوی ایران به اعدام محکوم شده است، سازمان عفو بین الملل از شرکت کنندگان خواسته است که با نوشتن نامه هایی ضمن نشان دادن همدلی با سامان نسیم خواستار برگزاری دادگاه عادلانه شوند که مجازات اعدام و اقرار تحت شکنجه به عنوان سند در آن جایی نداشته باشد.











ادامه انفرادی و ممنوع الملاقاتی هفت زندانی در رجایی شهر

هفت زندانی سنی‌مذهب زندان رجایی شهر که به انفرادی منتقل شده اند، طی دوران انفرادی از ملاقات با خانواده محروم شده اند.


ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پس از مراجعه خانواده این زندانیان برای ملاقات، گفته شده است که برای این زندانیان از سوی قاضی دو ماه انفرادی صادر شده و طی این مدت اجازه ملاقات با خانواده را نیز ندارند.

حیدر رشیدی، ﻃﺎﻟﺐ ﻣﻠﮑﯽ، ﭘﻮﺭﯾﺎ ﻣﺤﻤﺪﯼ، ﮐﺎﻭﻩ ﻭﯾﺴﯽ، ﮐﺎﻭﻩ ﺷﺮﯾﻔﯽ، ﻣﺤﻤﺪﯾﺎﻭﺭ ﺭﺣﯿﻤﯽ و ﺑﻬﻤﻦ ﺭﺣﯿﻤﯽ هفت زندانی هستند که دهم آبان ماه از سالن ده زندان رجایی شهر به بند موسوم به سپاه این زندان منتقل شدند.

یکی از زندانیان به نام حیدر رشیدی که گفته می شد به سنندج انتقال یافته نیز به زندان رجایی شهر بازگردانده شده و در انفرادی به سر می برد.


انتقال این هفت زندانی که همگی دارای حکم اعدام اند، موجبات نگرانی خانواده های این زندانیان را فراهم کرده است.

گفتنی است سالن ده (اندرزگاه ۴) زندان رجایی شهر، مخصوص نگهداری زندانیان اهل سنت است. از اتهامات دقیق این زندانیان اطلاع دقیقی در دست نیست، قوه قضائیه معمولا “سلفی گری و اقدامات خشن و مسلحانه” را به عنوان اتهام زندانیان اهل سنت عنوان می کند ولی اغلب زندانیان با رد این اتهامات “فعالیت های تبلیغی مذهبی” را دلیل بازداشت و محکوم شدن خود ذکر می کنند.














عفو بین الملل از اعدام قریب الوقوع سالار شادی زادی متهم به قتل در نوجوانی خبرداد


ـ سازمان عفو بین الملل با انتشار اطلاعیه ای از اعدام قریب الوقوع “سالار شادی زادی” نوجوان متهم به قتل در روز شنبه هفتم آذر ماه خبر داده و خواستار اقدام فوری برای توقف این حکم شده است.


سازمان عفو بین الملل در این اطلاعیه خواستار برگزاری دادگاهی مطابق با اصول و معیارهای مربوط به دادرسی جرایم مربوط به نوجوانان برای سالار شادی زادی شده است.

سالار شادی ‌زادی که اکنون ۲۴ سال دارد در بهمن‌ماه ۸۵ خورشیدی به اتهام قتل دوست خود دستگیرشد.

پیشتر عفو بین الملل در گزارشی از اعدام دست ‌کم ۷۲ تن زیر سن قانونی در بین سال‌های ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۲ خبر داده است.

ایران از امضا کنندگان میثاق بین‌المللی حقوق شهروندی و سیاسی است که در آن اجرای حکم اعدام برای افراد زیر ۱۸ سال اکیداً ممنوع اعلام شده‌ است.









وضعیت وخیم یک زندانی سیاسی در ارومیه و عدم رسیدگی






– محمد عبداللهی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام زندان ارومیه که حین بازداشت دچار شکستگی از ناحیه پای چپ شده است، با وجود وخامت حال و بروز مشکلات در ستون فقرات، همچنان از رسیدگی درمانی مناسب و اعزام به بیمارستان محروم است.

محمد عبداللهی حین بازداشت در زمستان ۸۹، از ناحیه کتف گلوله خورده و علاوه بر آن، پس از شکستگی پا به دلیل عدم رسیدگی ترمیم نشده و پس از گذشت چند سال و با وجود وخامت جسمی همچنان از رسیدگی درمانی محروم است.
یکی از نزدیکان این زندانی سیاسی به هرانا گفت: ” محمد زمان بازداشت از ناحیه کتف تیر خورده و زمانی که قصد فرار داشته برای متوقف کردنش با ماشین به وی زدند و به دلیل عدم رسیدگی کج جوش خورده و یکی از مهره های ستون فقراتش نیز مشکل پیدا کرده.”
این منبع در ادامه گفت: “وضعیت بیماری محمد در حال حاضر طوری است که بعضی وقت ها همبندیانش مجبور می شوند با پتو او را به بهداری منتقل کنند ولی به دلیل اینکه حکم اعدام دارد، هیچ رسیدگی به وی نمی شود.”
محمد عبداللهی زندانی سیاسی، بیست و هفتم اسفند ماه ۱۳۸۹ به اتهام محاربه و ارتباط با احزاب کرد بازداشت و به اعدام محکوم شد و هم اینک در پنجمین سال بازداشت زیر تیغ اعدام است.
گفتنی است برادر وی محمدامین عبداللهی نیز در ادامه گذراندن ایام حبس، به تازگی به زندان بیرجند منتقل شده است.

















اعدام یک محکوم در ملأ عام در شهر خوی (تصاویر دلخراش است)



صبح امروز در شهر خوی از استان آذربایجان غربی، یک محکوم به اعدام در ملأ عام به دار آویخته شد.













احراز هویت حدود ۱۰۰ محکوم به اعدام در زندان رجایی شهر



هویت حدود یکصد تن از محکومین به اعدام و قصاص که در بند دو زندان رجایی شهر نگهداری می شوند، از سوی هرانا احراز شده است. این محکومین در اندرزگاه دو زندان رجایی شهر موسوم به دارالقرآن نگهداری می شوند. لیست اسامی به همراه اتهام آنان به شرح زیر است:

۱. محمد امین، قتل
۲. حمید اسلامی، قتل
۳. یاسر ایمانی مسرور، قتل
۴. رشید اکبری، سرقت مسلحانه
۵. فرج علی براتی، مشارکت در قتل
۶. غلامحسین بغدادچی، قتل
۷. محمود بیات، قتل
۸. علی زندی، قتل
۹. احمد بختیاری، قتل
۱۰. سعید برقامی، قتل
۱۱. فرزاد تقوی، قتل
۱۲. علی اکبر تهرانی، قتل
۱۳. صابر طارمی، قتل
۱۴. اصغر توسلی، قتل
۱۵. مرتضی جوادی، قتل
۱۶. محمد جگری، قتل
۱۷. علیرضا جوادی، قتل
۱۸. حسین نصیری، نامعلوم
۱۹. مجید جهان دیده، قتل
۲۰. ناصر چیذری، نامعلوم
۲۱. رضا حقیقی، قتل
۲۲. بابک حاج علی گل، نامعلوم
۲۳. میثم حسین زاده، قتل
۲۴. ابراهیم حیدری، قتل

۲۵. حسین حسینی، قتل
۲۶. سیروس حاصلی، قتل
۲۷. فتح الله خجسته، قتل
۲۸. علیرضا خواجوی، قتل
۲۹. سعید فدایی، آدم ربایی
۳۰. حسین دنیا، قتل
۳۱. نیما دستیار پور، قتل
۳۲. محمد صالح دولت آبادی، قتل
۳۳. سعید ذوالفقاری، قتل
۳۴. مجید روحانی، قتل
۳۵. حسین رضایی، قتل
۳۶. محمد رضایی، قتل
۳۷. علیرضا سید علی، قتل
۳۸. میلاد سرمدی، آدم ربایی
۳۹. فرشاد سحرخیز، نامعلوم
۴۰. روح الله سلطان پور، نامعلوم
۴۱. علی شاه بهرامی، نامعلوم
۴۲. امیر شیرازی، قتل
۴۳. خلیل شاه حسینی، قتل
۴۴. یاسر شهبازی، قتل
۴۵. ابوالفضل شکوهی، آدم ربایی
۴۶. حسین صادق شمایی، نامعلوم
۴۷. مهدی صالحانی، قتل
۴۸. سجاد صدیقی، قتل
۴۹. صولت صلوات تحریک، قتل
۵۰. ناصرتقوی، قتل
۵۱. سید محمد طاهری، قتل
۵۲. یوسف طهماسب زاده، قتل
۵۳. عبدالرضا ظهیروعید، نامعلوم
۵۴. مجید عابدی، نامعلوم
۵۵. حسین عبدالرزاق، آدم ربایی
۵۶. غلامرضا علیزاده، قتل
۵۷. ایمان مشروب، قتل
۵۸. رامین عابدی، آدم ربایی
۵۹. اسماعیل عزیزی، قتل
۶۰. امیر غفاری، قتل
۶۱. مجتبی غیاثوند، قتل
۶۲. محسن فرهنگ، آدم ربایی
۶۳. یوسف فرزین، قتل
۶۴. دانیال قبله پور، آدم ربایی
۶۵. حسین قربانی، قتل
۶۶. مهرداد قاسم آذر، نامعلوم
۶۷. روح الله قلی زاده
۶۸. علیرضا پورداد، نامعلوم
۶۹. محسن کلوخی، قتل
۷۰. امید زمانی، قتل
۷۱. مهدی کشاورز، قتل
۷۲. علیرضا کرمی راد، آدم ربایی
۷۳. محمد کتابیان، قتل
۷۴. مجتبی کرمی، نامعلوم
۷۵. منصور کریمی، قتل
۷۶. محمدرضا کریمی نیا
۷۷. داوود گندمی، نامعلوم
۷۸. رسول میرزایی، سرقت
۷۹. محمد محمدی متین، قتل
۸۰. ابوالفضل محمدی تنها، قتل
۸۱. سید جعفر محسنی مفیدی، آدم ربایی
۸۲. کامران محبوب منش، نامعلوم
۸۳. محمدرضا ملکیان، نامعلوم

۸۵. نادر محمدی، قتل
۸۶. میلاد مسگری، سرقت
۸۷. مرتضی معارف مند، قتل
۸۸. مجید مصطفی زادگان، قتل
۸۹. اکبر نوری، قتل
۹۰. محمد نظری، نامعلوم
۹۱. حامد نظیریان، قتل
۹۲. بهنام نظافتچی، نامعلوم
۹۳. امیر نودهی، قتل
۹۴. عباس ولی خانی، نامعلوم
۹۵. آرش رفیع، آدم ربایی
۹۶. سید اکبر هوشیارسادات، قتل
۹۷. محمد هموند، قتل
۹۸. امیر یوسفی، قتل
۹۹. محمدتقی یکتامند، قتل
















یک نوجوان بزهکار در بوکان به اعدام محکوم شد

آسو (ئاسو) سهرابی، نوجوانی که در هفده سالگی به اتهام قتل بازداشت شده بود، از سوی دادگاه انقلاب بوکان به اعدام (قصاص) محکوم شد.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آسو سهرابی فرزند ابوبکر که در سال ۱۳۹۱ به اتهام قتل یک شهروند بوکانی بازداشت و روانه زندان شده بود، روز شنبه از سوی دادگاه انقلاب بوکان به اعدام (قصاص) محکوم شد.

بنا بر اطلاع منابع آگاه، آسو سهرابی متولد چهاردهم شهریور ۱۳۷۴ است و زمان بازداشت در سال ۱۳۹۱ کمتر از هیجده سال داشته است.

قوانین ایران سن مجازات کیفری کودکان را ۱۵ سال برای پسران و ۹ سال برای دختران می‌داند، این در حالی است که کنوانسیون‌های بین‌المللی از جمله کنوانسیون حقوق کودک اعدام افراد کم‌تر از هجده سال را منع می‌کند. مجازات کودکان در ایران، از جمله صدور حکم اعدام برای آنان به اتهامات مختلفی مثل درگیری و قتل، قاچاق مواد مخدر و … همواره یکی از چالش‌های مهم نقض حقوق بشر در ایران بوده ‌است. ایران حکم اعدام کودکان بزهکار را پس از رسیدن به هیجده سالگی اجرا می کند.

قانون مجازات اسلامی جدید، اعدام کسانی که در کودکی مرتکب قتل شده اند را منوط به آزمایش رشد عقلی کرده است ولی حتی پس از اجرای این قانون نیز مواردی از اعدام کودکان بزهکار اجرا شده است با این توجیه که زمان ارتکاب عمل، رشد عقلی و بلوغ کافی داشته اند و به قبح عمل و ماهیت و خطر فعل ارتکابی آگاه بوده اند، اعدام فاطمه سالبهی در ماه گذشته یکی از این موارد بود.

این اقدام ایران با تعهدات کشور در چارچوب میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و کنوانسیون حقوق کودک در تضاد است. ایران، عربستان، پاکستان و سودان تنها کشورهایی هستند که همچنان به اعدام کودکان ادامه می‌دهند.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد و بسیاری از نهادهای حقوق بشر در داخل و خارج از ایران و دولت‌های مختلف از ایران خواسته‌اند که از اعدام کودکان صرف نظر کند. هر چند این تلاش‌ها تا کنون بی‌ثمر بوده؛ اما در معدود مواردی به تعویق اجرای اعدام منجر شده ‌است.

همچنین بنا بر همین گزارش سیروان بخشوده فرزند محمدرحیم نیز به تازگی به اتهام قتل به قصاص محکوم شد، وی نیز که در زمان بازداشت بیست و شش ساله بود، هم اینک در زندان مرکزی بوکان نگهداری می شود.














خواست پدر یک زندانی محکوم به اعدام؛ بهرام را اعدام کردید شهرام را به ما برگردانید

ـ حکم اعدام شهرام احمدی، زندانی عقیدتی زندان رجایی شهر از سوی دیوان عالی کشور تایید شده، پدر او می گوید که حکم فرزندش به اجرای احکام فرستاده شده و هرلحظه احتمال اجرای حکم وجود دارد.


عبدالله احمدی، پدر این زندانی محکوم به اعدام می گوید که فرزندش به اتهام محاربه محکوم به اعدام شده، درحالیکه او نه عضو هیچ گروه و حزبی بوده، نه دست به اسلحه برده و نه هیچ فعالیتی که مصداق محاربه باشد انجام داده، او فقط به خاطر تبلیغات مذهبی دستگیر شده است.

شهرام احمدی از ۶ اردیبهشت ۸۸ در زندان به سر می برد، حکم اعدام او درحالی از سوی دیوان عالی کشور تایید شده که پیشتر از سوی همین دیوان نقض شده بود. پدر او می گوید: “سال ۸۸ که آقای خامنه ای به کردستان سفر کردند، قبل از سفر ایشان، عده ای را بازداشت کردند. ۶ اردیبهشت بود که شهرام را هم بازداشت کردند. ۵ ماه بعد از او هم، پسر دیگرم را در حالی که هنوز ۱۸ سال هم نشده بود بازداشت و بعد اعدام کردند، حالا هم حکم اعدام شهرام را تایید کرده اند. اول می گفتند صحبت ها و تبلیغات مذهبی او و دوستانش برخلاف وحدت است، بعد اتهام محاربه زدند. او عضو هیچ گروه و حزبی نبوده و هیچ وقت هم اسلحه نداشته و اصلا اسلحه دست نگرفته که به او اتهام محاربه زده اند. حتی یک بار چاقو هم به دست نگرفته. او را فقط به خاطر عقیده بازداشت کردند.”

آقای احمدی بیش از ۲ سال است که فرزندش را ملاقات نکرده، خانواده او ساکن سنندج هستند و می گوید: “بهرام را که اعدام کردند مادرش سکته کرد، وقتی از آخرین ملاقات بر می گشتیم تصادف بدی کردیم و او حافظه اش را از دست داد و نیمی از بدن اش فلج شد. حالا بعد از ۲ سال و ۶ ماه تقریبا حافظه اش بازگشته ولی نصف بدن اش فلج است، برای همین نمی تواند ملاقات برود. در این مدت فقط یکبار خواهر و برادرش به ملاقات رفتند و دیگر هیچ ملاقاتی نداشته. حالا هم که گفته اند حکم اعدام تایید شده.”

شهرام احمدی هنگام دستگیری گلوله خورده بود.پدرش در این مورد می گوید: “وقتی از مسجد بیرون آمده اند او با دوست اش اصغر رحیمی در کوچه بوده. مامورها ایست می دهند ولی این بچه ها متوجه نمی شوند که ایست را به آنها داده اند همین طور به حرکت ادامه می دهند که مامورها تیراندازی می کنند و شهرام تیر می خورد. در همان وضعیت کتک شان می زنند. سرش و بینی اش شکسته بود. بعد بردند بیمارستان و جراحی کردند. گلوله به کلیه و روده اش آسیب زده بود، برای همین یک کلیه و بخشی از روده اش را درآورده اند. او را بعد از اینکه از آی سی یو به بخش منتقل می شود به بازداشتگاه سپاه می برند و آنجا ۱۷ روز بازجویی می کنند. بعد منتقل می کنند به اطلاعات سنندج.۱۲ ماه هم آنجا زبر بازجویی بوده. ۲۱ ماه هم به محل دیگری در زنجان منتقل کردند. گفته بودند جا نداشتیم. ۳۳ ماه در سلول بوده اند که بعد منتقل کرده اند به اوین و بعد رجایی شهر و بعد از ۴۶ ماه دادگاهی کردند”.

آقای احمدی می گوید که فرزندش امکان اختیار وکیل نداشته: “وکیل تسخیری بود و اطلاعات معرفی کرده بود. اطلاعات ۳ وکیل معرفی کرده و گفته بود یکی از این سه نفر را می توانید بگیرید. ما هم نزدیک ترین را انتخاب کردیم که بتوانیم راحت تر از طریق او پی گیری کنیم. ۱۱ مهر ۹۱ دادگاه برگزار شد. اردیبهشت ۹۲ حکم را ابلاغ کردند. حکم رفت دیوان عالی کشور و آنجا نقض شد، به این دلیل که زمانی که شهرام بازداشت بود ۵ ماه بعد از دستگیری اش، شیخ الاسلام که نماینده خبرگان بود ترور شد بعد امام جمعه سنندج ترور شد. عده ای را گرفته بودند و پرونده اینها را یکی کردند. دیوان عالی کشور نقض کرد و گفته بود که پرونده خیلی کلی است و باید مشخص شود هرکسی چه اتهامی دارد. دوباره پرونده را به قاضی مقیسه دادند و او باز حکم اعدام داد و این بار اعدام را تایید کردند”.

او می افزاید: “هیچ چیزی از پسر من برای محکوم کردن اش نداشتند او کاری نکرده بود. زیر فشار و شکنجه، کاغذهای سفید امضا از او گرفته بودند. می گفت که شوک برقی به او زده اند، کتک اش زده اند،و خیلی اذیت کرده اند. می گفت تهدید کرده بودند که خانواده را اذیت می کنند و همین کار را هم کردند ۵ ماه بعد از دستگیری او آمدند و بهرام را بردند. بهرام هنوز ۱۸ سالش هم نشده بود. ولی حکم اعدام دادند و آبان ۹۱ او را به زندان قزل حصار بردند ۴۰ روز انفرادی بود و بعد اعدام کردند. جنازه را هم به ما ندادند حالا تنها امید ما این است که این یکی را به ما برگردانند. یکی را که اعدام کردند و ما حتی جنازه اش را هم ندیدیم حالا این یکی را به ما برگردانند ۶ سال و ۷ ماه است که زندان است،در زندان ۲۷ ساله شده. او هیچ کاری نکرده که با او و خانواده ما اینطور کردند. کرد سنی است، مذهبی است و تبلیغات مذهبی می کرد این همه سال زندان او را نگه داشتند کافی نیست.”

مادر شهرام احمدی پیشتر در نامه ای که در سایت ندای سبز ایران منتشر شده بود خطاب به مادر ستار بهشتی نوشته بود: “ﺧﻮﺵ ﺑﻪ ﺣﺎﻟﺖ ﮔﻮﻫﺮ ﺧﺎﻧﻢ ﮐﻪ ﻣﯽ ﺩﺍﻧﯽ ﻣﺰﺍﺭ ستارت ﮐﺠﺎﺳﺖ ﻭ ﻫﺮ ﻭﻗﺖ ﺑﺨﻮﺍﻫﯽ ﺑﻪ دیدارﺶ ﻣﯽ ﺭﻭﯼ. ﺍﻣﺎ ﻣﻦ ﻫﻨﻮﺯ ﻧﻤﯽ ﺩﺍﻧﻢ ﻗﺒﺮ ﺑﻬﺮﺍمم ﮐﺠﺎﺳﺖ.”

او اضافه کرده بود: “من از آن وقتی که آن مامور درسالن ملاقات زندان رجایی شهر خبر اعدام بهرام را به من داد و سکته کردم شهرام را ندیده ام چون نصف بدنم فلج شده بر اثر تصادف در راه برگشت بعد از ملاقات و ترخیص از بیمارستان تهران. دعا کنید که این آخرین بهار دوری من از شهرام باشد ﺍﻓﺮﺍﺩﯼ ﻣﺮﺍ ﺩﺭﮎ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ ﮐﻪ ﺩﺭﺩ ﻣﺮﺍ ﮐﺸﯿﺪﻩ ﺑﺎﺷﻨﺪ. ﺩﺭ ﭘﺎﯾﺎﻥ ﺍﺯ ﺗﻤﺎﻣﯽ ﻭﺟﺪﺍﻥ ﻫﺎﯼ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﺩﺭﺧﻮﺍﺳﺖ ﻣﯽ ﮐﻨﻢ ﮐﻪ ﻫﻤﻪ ﺗﻼﺵ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﮐﺎﺭ ﮔﯿﺮﻧﺪ ﺗﺎ ﻫﻢ ﭘﺴﺮﻡ ﻭ ﻫﻢ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﻫﻤﻪ ﯼ ﺯﻧﺪﺍﻧﯽ ﻫﺎﯼ ﻋﻘﯿﺪﺗﯽ ﺳﯿﺎﺳﯽ ﮐﻪ ﺧﻮﺍﺳﺘﺎﺭ ﺗﺤﻘﻖ ﺧﻮﺍﺳﺘﻪ ﻫﺎﯼ ﻣﺸﺮﻭﻉ ﺧﻮﺩ ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﺁﺯﺍﺩ ﮔﺮﺩﻧﺪ ﻭ ﺍﺯ ﻇﻠﻢ ﺍﯾﻦ ﺭﮊﯾﻢ ﻧﺠﺎﺕ ﯾﺎﺑﻨﺪ.”












احمد شهید: تعداد اعدام‌ها در ایران بیش از هر کشور دیگری در جهان است



احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران، روز سه‌شنبه پنجم آبان، نهمین گزارش سالانه این سازمان و پنجمین گزارش خود در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران را به هفتادمین مجمع عمومی ملل متحد ارائه کرد.


در این گزارش از جمله نسبت به شمار فزاینده اعدام‌ها در ایران، ادامه محدودیت‌ها برای آزادی بیان، و فشار بر اقلیت‌های مذهبی و قومی و تبعیض علیه زنان انتقاد شده‌ است.

این گزارش در عین حال از توافق هسته‌ای به‌دست‌آمده میان ایران و گروه ۱+۵ استقبال کرده و می‌نویسد که این توافق می‌تواند به‌طور بالقوه بر وضعیت حقوق بشر در ایران، به‌ویژه در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی، نیز تأثیر مثبتی بگذارد.

در ادامه این گزارش هم‌چنین به مواردی از بهبود وضعیت برای آموزش زبان کردی در ایران اشاره شده‌ است.

به نوشته احمد شهید، “یک کتاب درسی رسمی به زبان کردی برای دبیرستان‌های استان کردستان در فوریه ۲۰۱۵ منتشر شده و دانشگاه آزاد اسلامی سنندج نیز دو واحد درسی را به آموزش زبان کردی اختصاص داده است”.

به نوشته این گزارش تازه، کشورهای عضو سازمان ملل در دوره اخیر ۲۹۱ پیشنهاد اصلاحی به ایران داده‌اند که بر پایه گزارش جدید احمد شهید، ایران ۱۳۰ مورد را پذیرفته‌ است.


مسئله حق و حقوق زنان با ۵۷ مورد پیشنهاد اصلاحی بیشترین درصد این پیشنهادها را به خود اختصاص داده است.

گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در گزارش خود می‌نویسد که جمهوری اسلامی ایران بین ژانویه تا سپتامبر ۲۰۱۵ از میان ۱۵ تلاش مکاتبه که گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل با مقامات ایرانی داشته تنها به یک مورد پاسخ داده است.

روند “نگران‌کننده” افزایش اعدام‌ها

گزارشگر ویژه سازمان ملل در گزارش تازه خود نسبت به روند افزایش اعدام‌ها در ایران ابراز نگرانی کرده و می‌نویسد با توجه به این‌که مجازات اعدام «افزایش سنگدلی» در جامعه را به دنبال داشته و در بازدارندگی جرایم نیز موفق نبوده، مقامات ایرانی بهتر است به ریشه‌یابی اعتیاد و جرم توجه کنند.

گزارش احمد شهید در این زمینه تصریح کرده که تعداد اعدام‌ها در ایران همچنان بیش از هر کشور دیگری در جهان است و از سال ۲۰۰۵ میلادی (ده سال پیش) به طور استثنایی رو به افزایش بوده و در سال ۲۰۱۴ میلادی با رقم ۷۵۳ اعدام، به اوج خود رسید.

این شتاب در هفت ماهه سال جاری “میلادی” باز هم بیشتر شد و به گزارش سازمان‌های مدافع حقوق بشر از رقم ۸۰۰ اعدام فراتر رفت و ممکن است تا پایان سال، به بیش از یکهزار تن برسد.


این گزارش تأکید می‌کند که در ماه جاری، جامعه جهانی همچنین شاهد اعدام دو نوجوان در ایران بود و ده‌ها نوجوان دیگر، در انتظار سرنوشتی مشابه بسر می‌برند.

تبعیض‌ها علیه زنان

گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در گزارش خود می‌نویسد که ایران در زمینه حقوق برابر زن و مرد از میان ۱۴۲ کشور در پنج درصد آخر جدول قرار دارد.

این گزارش ادامه می‌دهد: “تبعیض‌هایی که در ایران در زمینه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی علیه زنان می‌شود پیشرفت‌های چشمگیری که جمهوری اسلامی ایران در خصوص آموزش و تندرستی زنان داشته را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد”.

آزادی بیان

به گزارش احمد شهید، در ماه آوریل سال ۲۰۱۵ دست‌کم ۴۶ روزنامه‌نگار و فعال رسانه‌های اجتماعی در ایران یا در بازداشت به‌سر می‌بردند یا برای آنها حکم‌هایی صادر شده‌ است. از آن تاریخ تنها تعداد کمی از این افراد از حبس آزاد شده‌اند.

به نوشته این گزارش، هم‌چنین از ماه مارس ۲۰۱۴ تا مارس ۲۰۱۵ دست‌کم ۲۳۳ تجمع اعتراضی کارگری در ایران رخ داد که در این تجمعات دست‌کم ۲۳۰ نفر بازداشت شدند.این گزارش می‌افزاید: “رسانه‌های نیمه‌رسمی داخلی ایران خبر می‌دهند که طی ۱۵ روز نخست ماه رمضان بیش از ۴۸۰ نفر در ایران به خاطر روزه‌خواری شلاق خورده‌اند، اما دولت ایران تعداد این موارد را تنها سه نفر ذکر می‌کند”.

اقلیت‌های مذهبی

گزارش همچنین به تبعیض‌ها علیه اقلیت‌های دینی و قومی در برخورداری از حقوق مدنی، سیاسی یا اقتصادی هم پرداخته و تأکید کرده که به نقض تعهدات بین‌المللی ایران از سوی جمهوری اسلامی باید رسیدگی شود.

در گزارش از جمله اقلیت‌های دینی به بهاییان و مسیحیانی که پیشینه اسلامی داشته‌اند اشاره شده، همین‌طور دراویش نعمت اللهی گنابادی که با تبعیض و محدودیت‌های گسترده‌ای دست بگریبانند و چندین تن از اعضای این اقلیت‌ها که همچنان زندانی هستند.









شهرام احمدی؛ تائید حکم اعدام و ارسال آن به اجرای احکام






حکم اعدام شهرام احمدی، زندانی سنی مذهب محبوس در زندان رجائی شهر بار دیگر توسط دیوان عالی کشور تائید شد و این حکم برای اجرا به اجرای احکام فرستاده شده است.

ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم اعدام شهرام احمدی، زندانی سنی مذهب محبوس در زندان رجائی شهر که پیشتر توسط دیوان عالی کشور نقض شده بود بار دیگر توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران صادر و اینبار توسط دیوان عالی کشور تائید شده و به اجرای احکام ابلاغ شده است.

بنا بر همین گزارش و با توجه به ارجاع حکم به اجرای احکام، با استیذان رئیس قوه قضائیه هر زمان امکان اجرای حکم اعدام این زندانی عقیدتی سنی مذهب وجود دارد.

پیشتر خبرهایی مبنی بر افت شنوایی این زندانی عقیدتی به دلیل عارضه پزشکی و نبود امکانات پزشکی کافی در زندان منتشر شده است.

شهرام احمدی ﺩﺭ ﺍﺭﺩﻳﺒﻬﺸﺖ ﻣﺎﻩ ١٣٨٨ به ضرب گلوله نیروهای امنیتی دستگیر و ﻋﺎﺯﻡ ﺑﻴﻤﺎﺭﺳﺘﺎﻥ ﮔﺮﺩﻳﺪ.

احمدی در بیمارستان و تحت عمل جراحی و در هنگام بیهوشی یک کلیه و مقداری از روده اش را از دست داد.

این زندانی عقیدتی ﭘﺲ ﺍﺯ ۴٣ ﻣﺎﻩ نگهداری و ﺑﺎﺯﺟﻮﻳﻲ ﺩﺭ ﺳﻠﻮﻟﻬﺎﻱ ﺍﻧﻔﺮﺍﺩﻱ اداره ﺍﻃﻼﻋﺎﺕ ﺳﻨﻨﺪﺝ ﻭ ﺯﻧﺠﺎﻥ ﺩﺭ ﻣﻬﺮﻣﺎﻩ ١٣٩١ ﺩﺭ ﺷﻌﺒﻪ ٢٨ ﺩﺍﺩﮔﺎﻩ ﺍﻧﻘﻼﺏ ﺑﻪ ریاست ﻗﺎﺿﯽ ﻣﻘﻴﺴﻪ ﺩﺭ ﺩﺍﺩﮔﺎﻫﻲ کوتاه مدت ﻭ ﺩﺭ ﺣﻀﻮﺭ ﻭﻛﻴﻞ ﺗﺴﺨﻴﺮﯼ ﺑﻪ ﺍﺗﻬﺎﻡ ﻣﺤﺎﺭﺑﻪ ﺑﻪ ﺍﻋﺪﺍﻡ ﻣﺤﻜﻮﻡ ﺷﺪ .

حکم شهرام احمدی در مرداد ماه ۱۳۹۴ به دیوان عالی کشور فرستاده شده و سپس از طرف دیوان نقض و به شعبه صادر کننده رای ارجاع شد. اما قاضی مقیسه دوباره حکم اعدام را صادر کرد و این بار حکم در دیوان عالی کشور تائید شده و به اجرای احکام ابلاغ شده است.

گفتنی است، در‌‌‌ همان سال دستگیری شهرام احمدی، برادر کوچک وی بهرام احمدی نیز در سنندج بازداشت شد. برادر وی که در زمان بازداشت کمتر از ۱۸ سال سن داشت در تاریخ ۷ دی ماه ۱۳۹۰ در زندان قزل‌حصار کرج به همراه ۵ زندانی اهل‌سنت دیگر اعدام شد.

شهرام احمدی در زندان رجائی شهر کرج محبوس و در تبعید به سر می برد و در تمام سالهای محبوس بودن ارتباط او با خانواده اش محدود شده است.

شهرام احمدی در حال حاضر از ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﻋﻔﻮﻧﺖ ﻛﻠﻴﻪ ﻭ ﺭﻭﺩﻩ ﺭﻧﺞ ﻣﻴﺒﺮﺩ.

نهادهای امنیتی و قضائی شهرام احمدی را متهم به سلفی گری و ارتباط با گروههای مسلح تندرو کرده اند با اینحال آقای احمدی بارها با انتشار نامه هایی از زندان این اتهامات را ساختگی دانسته و تنها جرم خود را تبلیغ مذهب خود عنوان کرده است.













اولین سالگرد ریحانه جباری یکشنبه ۳ آبان ساعت ٢ بعدازظهر
مزار ریحانه در بهشت زهرا قطعه ۹۸ ردیف ۱۴۱ شماره ۱۳
.
مراسم اولین سالگرد ریحانه جباری یکشنبه ۳ آبان, ساعت ۲ بعد ازظهر بر مزار آن عزیز برگزار خواهد شد.
.
مزار ریحانه در بهشت زهرا قطعه ۹۸ ردیف ۱۴۱ شماره ۱۳واقع شده است.حضور شما عزيزان ميتواند مرهمى بر دل داغدیده خانواده جباری باشد
.
ریحانه جباری دختر قهرمان ایرانی بود که بخاطر دفاع از خودش در برابر تجاوز یک مأمور اطلاعاتی حکومت ضد ایرانی آخوندها ، محاکمه و به دست مزدوران حکومتی به دار آویخته شد.












احراز هویت ۴ نوجوان محکوم به اعدام در زندان سنندج



هویت چهار زندانی که در سنین نوجوانی و زیر هیجده سال بازداشت و به اعدام محکوم شده اند، در زندان سنندج شناسایی شد.


ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اتهام همه ی این زندانی ها قتل عمد عنوان شده و هویت و سن هنگام وقوع قتل و یا بازداشت متهمان به شرح زیر گزارش شده است.

۱. یوسف محمدی، سال تولد: ۱۳۷۴، سن زمان بازداشت: ۱۴ سال، زیر حکم اعدام در زندان سنندج

۲. هیمن اورامی نژاد، سال تولد: ۱۳۷۶، سن زمان بازداشت: ۱۷ سال و ۹ ماه، سال وقوع قتل: ۱۳۹۰، زیر حکم اعدام در زندان سنندج

۳. سیاوش محمودی، سال تولد ۱۳۷۴، سن زمان بازداشت: ۱۷ سال، زیر حکم اعدام در زندان سنندج، وی مدعی شده که برای دفاع از خودش در مقابل تجاوز مرتکب قتل شده است.

۴. آمانج حسینی (اویسی)، سن زمان بازداشت: ۱۷ سال، زیر حکم اعدام در زندان سنندج

کیومرث نصیری نیز یکی دیگر از زندانیان سنندج است که در نوجوانی به اتهام قتل بازداشت شده، وی متهم است که در سال ۱۳۹۳ و در یک نزاع دسته جمعی در پارک شکوفه سقز فردی به نام ایوب عبدی را به قتل رسانده است، پرونده وی هم اینک در حال رسیدگی است و هنوز حکمی صادر نشده است.

لازم به یادآوری است مرتکبین جرم زیر سن ۱۸ سال، بر اساس معاهدات حقوق بشری کودک محسوب میشوند، مجازات کودکان در ایران و از جمله صدور حکم اعدام برای آنان در موارد مختلف از جمله درگیری و قتل، قاچاق مواد مخدر و… همواره یکی از چالش‌های مهم نقض حقوق بشر در ایران بوده‌است.

این اقدام ایران با تعهدات کشور در چارچوب میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و کنوانسیون حقوق کودک در تضاد است. ایران در کنار کشورهای عربستان سعودی، پاکستان و سودان تنها کشورهایی هستند که همچنان به اعدام کودکان ادامه می‌دهند. دستگاه قضایی ایران در سال های اخیر کودکان را پس از دریافت حکم اعدام در مراکز اصلاح و تربیت نگهداری و پس از رسیدن به سن ۱۸ سال اعدام می‌کند.

اگرچه پس از اصلاحاتی در قانون مجازات اسلامی سال ۱۳۹۲، قانونگذار صدور حکم اعدام برای کسانی که در کودکی مرتکب قتل شده اند را مشروط به این کرده است که حرمت جرم ارتکابی را درک کرده باشد ولی با این وجود طی هفته های گذشته فاطمه سالبهی که به اتهام قتل در سن زیر ۱۸ سال به اعدام محکوم شده بود، پس از اعاده دادرسی با این توجیه که زمان ارتکاب قتل به حرمت ان آگاه بوده است، مجددا محکوم و حکم وی نیز اجرا شد، اجرای حکم فاطمه سالبهی مجددا نگرانی ها درباره اعدام کودکان بزهکار در ایران را افزایش داده است.














خشم کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد از اعدام دو نوجوان



کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز از اعدام فاطمه سالبهی، متهم نوجوانی که به دلیل مرگ همسری که وی در ۱۶ سالگی وادار به ازدواج با وی شده بود اعدام شد، خشم و اندوه عمیق خود رابیان کردند.

به نقل از گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران، خانم سالبهی روز سه شنبه ۱۳ اکتبر با نقض قوانین بین‌المللی که اعدام نوجوانان را منع می‌کنند، و به رغم اشکالات گزارش شده در روند محاکمه و تجدید نظر پرونده‌اش، اعدام شد. او یازدهمین زنی بود که ظرف سال جاری، در کنار ۷۰۰ نفر دیگر در ایران اعدام شد.

یک هفته پیش از این، صمد ذهابی، یک مجرم نوجوان دیگر بصورت مخفیانه در ایران اعدام شد. خانواده آقای ذهابی از اعدام وی مطلع نشده بودند و به وکیل وی نیز اخطار ۴۸ ساعته قبل از اعدام ابلاغ نشده بود. وی در ماه مارس ۲۰۱۳ پس از قتل یک چوپان دیگر وقتی که تنها ۱۷ سال سن داشت، به اعدام محکوم شد.

احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران گفت: “این اعدام‌ها نمونه‌های نگران‌کننده‌ای از آمار رو به افزایش اعدام و موازین سوال‌ برانگیز محاکمات عادلانه در جمهوری اسلامی ایران هستند.” وی افزود: “مقامات ایران باید تعهدات بین‌المللی کشور را رعایت کنند و به اعدام مجرمان نوجوان یک بار و برای همیشه پایان دهند”.

کریستف هینز، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد اعدام‌های شتابزده، گفت: “اجازه دهید بوضوح بیان کنم. اینها قتل‌های غیرقانونی به دست حکومت هستند و معادل قتل‌هایی که افراد مرتکب می‌شوند هستند. اینها تراژدی‌های عمیقی هستند که ارزش جان انسان را تنزل می‌دهند و نام کشورها را لکه دار می‌کنند.” وی افزود: “اعدام یک مجرم نوجوان، به ویژه پس از یک محاکمه سوال برانگیز، مستقیما با میثاق بین‌المللی حقوق سیاسی و مدنی و میثاق جهانی حقوق کودک، که ایران یکی از طرفین آن است در تناقض است. ایران باید فورا کشتن کودکان را متوقف کند”.

دوبراوکا سیمونوویا، گزارشگر ویژه خشونت علیه زنان گفت: “عدم توجه قضایی به شرایط خانم سالبهی نماد کشمکش‌های قربانیان خشونت خانگی در سیستم قضایی است.” وی افزود: “ما نمی‌توانیم عواقب جدی خشونت روانی، جنسی و جسمی در خانه یک زن را بر سلامتی جسمی و روحی وی نادیده بگیریم”.

خانم سیمونوویا در حالیکه سن کم خانم سالبهی و عدم رضایت وی در زمان ازدواج‌هایش را برجسته کرد، نسبت به آمار بالای ازدواج‌های زودهنگام و اجباری در ایران ابراز نگرانی کرد.

کارشناسان حقوق بشر گویا از دولت ایران می‌خواهند تا با بررسی لغو مجازات اعدام، فورا اجرای احکام اعدام را متوقف کند.










گزارشی از آخرین وضعیت ریحانه دباغ در زندان اوین



ریحانه حاج ابراهیم دباغ، زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین از بیماری هایی چون کولیت روده رنج می برد، بنا بر اخبار رسیده این زندانی سیاسی مشمول عفو مشروط قرار گرفته ولی تا کنون به وی ابلاغ نشده است.


ریحانه حاج ابراهیم دباغ، متولد ۱۳۶۰ و زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین از درد و کولیت روده رنج می برد. همچنین بنا بر اخبار رسیده این زندانی سیاسی مشمول عفو مشروط قرار گرفته، اما مشخص نیست که چه زمانی این عفو به ایشان ابلاغ خواهد شد.

گفتنی است گزارشها حاکی از آن است که پزشکان برای درمان بیماری کلیت روده ایشان تنها خروج از زندان و مداوا در بیرون زندان را موثر دانسته اند.

لازم به ذکر است که پیشتر نیز خبرهایی مبنی بر دردهای عصبی این زندانی سیاسی از ناحیه کمر و پا منتشر شده بود.

ریحانه حاج ابراهیم دباغ در عاشورای سال ۸۸ دستگیر و در دادگاه بدوی به ریاست صلواتی، رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شد. حکم این زندانی سیاسی پس از آن در مرحله تجدیدنظر به ۱۵ سال زندان کاهش یافت.











کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل اعدام متهمان نوجوان در ایران را محکوم کردند



مسئولان حقوق بشر سازمان ملل متحد روز جمعه در بیانیه‌ای اعدام دو متهم نوجوان در ایران را محکوم کرده، و از حکومت ایران خواستند که اعدام افراد زیر سن قانونی را متوقف کند.


به گزارش خبرگزاری فرانسه فاطمه سالبهی به اتهام قتل مردی که در سن ۱۶ سالگی مجبور به ازدواج با او شد روز سه شنبه هفته گذشته اعدام شد. به این ترتیب رقم زنان اعدام شده طی سال جاری به یازده نفر رسید. حداقل ۷۰۰ مرد نیز از آغاز سال ۹۴ اعدام شده‌اند.مسئولان حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه خود اشاره می‌کنند که در جریان دادگاه فرجام “فاطمه سال‌بهی” ایرادات قانونی فراوانی وجود داشته و هشدار دادند که اعدام او نقض آشکار قوانین بین‌المللی است که صدور مجازات مرگ برای مجرمین زیر سن هجده سال را ممنوع کرده است.

در بیانیه مسئولان حقوق بشر سازمان ملل متحد اعدام “صمد زهابی” که هفته گذشته روی داد نیز محکوم شده است. صمد زهابی در مارس ۲۰۱۳ و زمانی که فقط ۱۷ سال داشت به اتهام قتل چوپان همکارش به مرگ محکوم شده بود.

در بخش دیگری از بیانیه گفته می‌شود: “به خانواده آقای زهابی هیچ خبری داده نشده و به وکیل مدافع او نیز که طبق قانون باید ۴۸ ساعت قبل اطلاع داده می‌شد خبر نداده‌اند”.

احمد شهید نماینده ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران گفت: “این دو مورد نمونه‌های دردناک افزایش تعداد اعدام‌ها و نگرانی در مورد عدم رعایت موازین محاکمه عادلانه در جمهوری اسلامی ایران است”.

کریستف هینز، کار‌شناس اعدام‌های بدون محاکمه در سازمان ملل، این اعدام‌ها را تحت عنوان “قتل‌های غیرقانونی توسط حکومت و مترادف با قتلی که هر فرد ممکن است مرتکب شود” محکوم کرده است.

او افزود: “این موارد فجایع عمیقی هستند که ارزش جان بشر و در نتیجه حیثیت کشور را تنزل می‌دهند. اعدام یک مجرم نوجوان به خصوص پس از محاکمه‌ای که در مورد عادلانه بودن جای تردید فراوانی هست، نقض صریح منشور بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و ناقض منشور حقوق کودکان است”.

این کار‌شناس سازمان ملل متحد گفت: “ایران باید بلادرنگ کشتن کودکان را متوقف کند”.

دوبراوکا سیمونویچ، کار‌شناس سازمان ملل متحد در زمینه خشونت علیه زنان، از عدم توجه دادگاه به زندگی فاطمه سال‌بهی و شرایطی که قتل در آن اتفاق افتاده انتقاد کرد و گفت مورد او “نمونه برجسته‌ای از مشکلات و موانعی است که قربانیان خشونت خانگی در سیستم‌های قضایی با آن روبرو هستند”.

وی افزود: “نمی‌توان تاثیرات شدید خشونت‌های جنسی، روانی و فیزیکی در محیط خانه را روی این زنان نادیده گرفت”.

دوبراوکا سیمونویچ با اشاره به سن پایین فاطمه هنگام ازدواج اجباری، در مورد تعداد زیاد دختران کم سن و سالی که در ایران به زور ازدواج می‌کنند ابراز نگرانی کرد.

این سه کار‌شناس و مسئول حقوق بشر در سازمان ملل متحد از حکومت ایران خواستند که اعدام‌ها را متوقف کرده و به طور کلی مجازات مرگ را لغو کند.









اعدام جنایتکارانه زندانی سیاسی سیروان نژاوی در زندان تبریز









رژیم ضدبشری آخوندی زندانی سیاسی سیروان نژاوی را در زندان تبریز بدار آویخته است.

برادر سیروان نژاوی گفت: بعدازظهر یکشنبه هیجدهم مرداد ماه طی تماسی از سوی مقامهای زندان تبریز از ما خواستند برای تحویل گرفتن جنازه برادرم به زندان تبریز مراجعه کنیم.

به گفته خانواده این زندانی سیاسی، دژخیمان خامنه‌ای برای آخرین ملاقات نیز آنان را خبر نکردند.

سیروان نژاوی در ۱۴ تیرماه ۱٣۹۰ در شهر کرج بازداشت و به اتهام محاربه از طریق عضویت در گروه‌های کردی به اعدام محکوم شد.

این حکم در ۲۳ فرودین‌ماه ۱٣۹۱، در شعبه یک دادگاه ارتجاع مهاباد به‌ ریاست قاضی دژخیم جوادی‌کیا صادر شد، این زندانی سیاسی بدون داشتن وکیل محاکمه و به اعدام محکوم شد و سرانجام حکم اعدام وی اجرا گردید.







از زندانی سیاسی ارژنگ داودی: یک پیشنهاد برای دو نهاد رژیم آدمخوار فقیه










از زندانی سیاسی ارژنگ داودی: یک پیشنهاد برای دو نهاد رژیم آدمخوار فقیه
.
یک پیشنهاد برای دو نهاد رژیم آدمخوار فقیه:
۱_ سپاه تروریستی قدس
۲_ وزارت مخوف اطلاعات
.
پس از ۱۷ روز تحمل رنجی دردناک ناشی از تشخیص های غلط پزشکان زندان رجایی شهر، بالأخره صبح روز دوشنبه ۱۳ مهرماه به علت بیهوشی از شدت درد کلیه و عفونت مجاری ادرار، مسئولان بهداری با اعزام اینجانب به بیمارستان موافقت کردند.
.
پس از انجام قرطاس بازیهای رایج به وسیله یک دستگاه وانت بار قراضه که با کمی تغییرات از آن به‌عنوان آمبولانس استفاده می‌شود به بیمارستان هزار تختخوابی تهران موسوم به بیمارستان امام خمینی اعزام شدم.
.
در آنجا پس از معاینات اولیه توسط یک خانم پزشک، فوراً پذیرش شده و به واحد اورژانس اول بیمارستان منتقل گردیدم. پس از انجام تمهیدات اولیه از قبیل تعویض لباس و آنژیوکت و مآلا ویزیت توسط انترنهای اورژانس، حدود دو ساعت بعد، پزشک معالج مراجعه و انجام یک سری آزمایشات را خواستار شد.
.
در حالی که پرستاران آماده انجام دستورات پزشک معالج شده بودند، ناگهان گفته شد که رئیس بیمارستان که قطعاً از پزشکان امنیتی و از سرسپردگان وزارت اطلاعات است به علت بدهی دو میلیارد تومانی زندان رجایی شهر به بیمارستان و عدم تمدید قرارداد فیمابین، دستور داده که آزمایشات و معالجات مربوط به من متوقف گردد.


به همین جهت با وجودی که از شدت درد شدیداً در حال عرق کردن بودم، پرسنل مربوطه برغم وظیفه انسانی و اخلاقی خود، حتی از تزریق یک آمپول مسکن برای کاهش درد طاقت‌فرسایم نیز خودداری نمودند.
.
پس از چند ساعت انتظار بیهوده وقتی دیدم که نه تنها از خوردن چای و غذا که حتی از نوشیدن آب هم محروم شدم و از انجام معالجات ضروری نیز خبری نیست، فریاد زنان گفتم که این.. ه‌ترین بیمارستانی‌ست که در تمام عمر دیده‌ام و حقا که با مسمی‌ترین اسم (خمینی) را روی آن گذاشته‌اند!؟
.
در این موقع با اعتراض سه تن از خدمه‌ی مرد بخش اورژانس روبه‌رو شدم که چون با جوابهای محکم تری مواجه شدند با دخالت سایر پرسنل بخش برای فروکش کردن تشنج، خودسرانه مرا از بخش اورژانس طرد و از سربازان همراه خواستند که برانکارد حامل مرا از آنجا خارج کنند.
.
به‌رغم این‌که ریاست بخش کلیه و مجاری ادرار یعنی بخش ارولوژی بیمارستان با شخص محمدرضا خاتمی برادر محمد خاتمی رئیس جمهور سابق امت نیم درصدی فقیه و داماد روح اله هندی است، آن بخش نیز از پذیرش اینجانب خودداری نموده بود!؟
.
چون هیچیک از پزشکان بخش اورژانس حاضر به امضای فرم ترخیص نشدند، نهایتاً فرد معلوم الحالی به نام دکتر کعبی که هم‌چون حقوق‌بشر، سوگند بقراط را نیز به جای خوردن!؟ استفراغ کرده به بخش اورژانس مراجعه و با قساوت تمام، ترخیص مرا بلامانع اعلام و فرم مربوطه را امضا و مهر نمود!؟

این حرکت زشت که نشانگر نداشتن مرام انسانی و تربیت خانوادگی اوست، موجب تعجب پرسنل و همراهان سایر بیماران گردید.
دستور ترخیص من از بیمارستان با آن حال وخیم، چندان سبکسرانه، سبعانه و غیرقابل هضم بود که حتی مسئولان معلوم الحال زندان رجایی شهر نیز در برابر آن مقاومت کرده و ساعت ها از عودت اینجانب خودداری نمودند.
.
ولی به علت ادامه اصرار مسئولان بیمارستان در امتناع از شروع معالجات تا ساعت ده و نیم شب سه‌شنبه به مدت ۳۱ ساعت بدون آب و غذا و بدون کمترین رسیدگی پزشکی به ناچار به مأموران دستور دادند تا مرا به زندان بازگردانند. ساعت ۱۲.۵ نیمه‌شب چهارشنبه ۱۵ مهر در حالی که بیمارتر و بیحال‌تر از پیش بودم، از محل بهداری زندان با برانکارد به بند ۴ سالن ۱۲ منتقل شدم.
.
اینک به دو نهاد فوق‌الذکر رژیم بربرمنش فقیه، پیشنهاد می‌شود که پزشک وحشی نامبرده با نام و عنوان بی‌مسمای دکتر کعبی که رفتارش نیز چون ظاهرش بسیار آشفته و ژولیده است را هر چه سریعتر به عضویت در سپاه قدس یا وزارت اطلاعات ترغیب کنند.
.
هر چند که رژیم سیاهکار یزید-علی خامنه‌ای و شرکا، امثال پزشک احمدی شکنجه‌گر معروف دوران ستمشاهی، فراوان ضـدتربیـت کرده است اما این پزشک خود-ساخته نیاز به دوره‌های آن‌چنانی و ضدتربیت شدن ندارد.

مطمئنا اگر به او موقعیت لازم داده شود از شمرهای خبـیثی چون علی فلاحیان و قاسم سلیمانی به مراتب خونخوارتر و به دفعات سفاکانه‌تر عمل خواهد کرد.
.
در پایان انتظار دارم که دو نهاد مربوطه به علت کشف و معرفی این پزشک وحشی‌تر از پزشک احمدی دوران ستمشاهی برای من جایزه‌ای تعیین نموده و آن را به حساب ۱۰۰ امام سرگردنه‌داران و قداره بندان، واریز کنند!؟










خالد منصور بلاغی و بیش از چهار ماه محرومیت از ملاقات


ماموستا خالد منصور بلاغی (کاوه ویسی) بیش از چهار ماه است که در زندان رجایی شهر از ملاقات محروم شده است.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، به گفته یکی از دوستان وی، این زندانی که با اتهامات علیه امنیت ملی به اعدام محکوم شده است، بدون توضیح و دلیل مشخصی از ملاقات محروم شده است.

به گفته این منبع این محرومیت موجب نگرانی خانواده و اطرافیان آقای بلاغی شده است.

خالد منصور بلاغی (کاوه ویسی) از فعالین سنی مذهبی است که از حدود شش سال قبل زندانی شده و هم اینک در زندان رجایی شهر کرج نگهداری می شود







خواهر محمدعلی طاهری در مقابل سازمان ملل تحصن کرده است



.
در حالی که روزشمار اعتصاب غذای محمدعلی‌طاهری زندانی عقیدتی در زندان اوین از 48 روز گذشته است، آذردخت طاهری خواهر او، در مقابل مقر اصلی سازمان ملل متحد در نیویورک که میزبان سران 150 کشور جهان است، برای جمع آوری امضا از شهروندان جهان برای آزادی محمدعلی طاهری تحصن کرده است.
.
آذردخت طاهری در حالی در مقابل مقر اصلی سازمان ملل متحد در نیویورک تحصن کرده است که برادرش در زندان اوین در ایران از 22 مرداد ماه گذشته تا اکنون بیش از 48 روز است که در اعتراض به روند دادرسی و صدور حکم اعدام در اعتصاب غذای تر به سر می‌برد.
.
پیش‌تر مادر این زندانی عقیدتی به شهرهای مونترال و اتاوا سفر کرده بود و گفته می‌شد همزمان با برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک نیز حضور خواهد یافت. اما به گفته نزدیکان خانم طاهری، ایشان به دلیل کهولت سن و بیماری برای حضور در برنامه تحصصن در مقابل مقر سازمان ملل از دختر خود آذر دخت طاهری خواسته‌است تا صدای مظلومیت برادر زندانی خود باشد







اعزام ارژنگ داودی به دلیل بیهوشی به خارج از زندان







ارژنگ داودی زندانی سیاسی محکوم به اعدام در زندان رجائی شهر بعلت بیهوشی ناگهانی به خارج از زندان اعزام شد.

ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ارژنگ داودی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام که در بند ۴ زندان رجائی شهر در بازداشت به سر می برد بعلت بیهوشی ناگهانی به خارج از زندان اعزام شد.

ارژنگ داوودی زندانی سیاسی سالخورده که محکومیت ۱۰ ساله اول خود را به پایان رسانده، طی تحمل دوران محکومیت در احکام دیگری به ۲۰ سال و ۸ ماه زندان و سپس توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرج به اتهام «عضویت و هواداری و فعالیت موثر در پیشبرد اهداف گروهک منافقین (مجاهدین خلق) در زندان» به اعدام محکوم شده است.









گزارشگران بدون‌مرز محکومیت هفت سال و نیم زندان برای سهیل عربی را محکوم کرد








گزارشگران بدون مرز محکومیت هفت سال و نیم زندان قطعی وب‌نگار زندانی، سهیل عربی را که دوسال آن مرحله “اثبات پشیمانی با پژوهش دینی” برای لغو کامل مجازات مرگ است، محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از گزارشگران بدون مرز، در تاریخ ۱۵ شهریور ۱۳۹۴ این وب‌نگار در شعبه ۸۱ دادگاه کیفری تهران دوباره محاکمه و به هفت سال و نیم زندان با احتساب دو سال برای اثبات پشیمانی و تغییر در رفتار برای نجات از مجازات اعدام، محکوم شده است.

بنا بر این حکم وی در مدت این دوسال باید ۱۳ جلد کتاب در حوزه دین شناسی، مذهب شناسی و رفع شبهات دینی بخواند. در مرحله دوم باید از هر کتاب ۵ تا ۱۰ صفحه خلاصه تهیه کند، با موسسه “در راه حق” و پژوهشکده امام خمینی مکاتبه و باید پاسخ شبهات خود را بگیرد و پرسش و پاسخ ها را به صورت مکتوب به دادگاه ارائه کند.

باید مقاله ای با موضوع دین یا مذهب شناسی تهیه و برای نوشتن آن به ۵ تا ۱۰ کتاب رجوع کند. او باید طی دو سال و هر سه ماه یک گزارش از تحقیقات خود به دادگاه ارائه کند، تا پشیمانی‌اش به دادگاه ثابت شود. و از مجازات اعدام رهایی یابد.

رضا معینی مسئول دفتر افغانستان گزارش‌گران بدون مرز در این باره اعلام کرد: “سهیل عربی بدون شک از مجازات اعدام فوری نجات یافته است، ولی این حکم تازه نیز مجازاتی قرون وسطایی‌ست، نوعی شکنجه عامدانه‌ی متهمی‌ست که بارها اعلام کرده قصد توهین عامدانه به دین را نداشته است، هدف دستگاه قضایی در مهار علی خامنه‌ای از صدور چنین حکمی ایجاد وحشت در میان کاربران اینترنت ایران است. ما خواهان لغو این حکم هستیم که مشابه صدور حکم حبس با اعمال شاقه و مغایر با حقوق بین‌المللی و قوانین داخلی است و از گزارش‌گران ویژه سازمان ملل می‌خواهیمدر این باره اقدام کنند”.

سهیل عربی عکاس و وب‌نگار زندانی در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۹۲ از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بازداشت و به بند امنیتی ۲ الف زندان اوین انتقال داده شد.

وی به مدت دوماه در انفرادی این بند تحت فشار قرار گرفت تا به “راه اندازی شبکه‌ای کفر گویی و توهین به مسوولان نظام” بر روی اینترنت اعتراف کند، این اعتراف‌ها سپس در دادگاه علیه وی مورد استفاده قرار گرفت.

دو ماه پس از بازداشت در پی برگزاری محاکمه‌ای ناعادلانه شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران وی را به اتهام های چون “تبلیغ علیه نظام، توهین به مقدسات و توهین به مسولان نظام و سپاه پاسداران” به سه سال زندان، پانصدهزار تومان جریمه نقدی و سی ضربه شلاق محکوم کرد.

این حکم را شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر تهران تأیید کرد، اما در ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ با اعمال فشار سپاه پاسداران وی دوباره برای اتهام “سب‌النبی و ائمه اطهار” در شعبه ۷۶ دادگاه کیفری تهران محاکمه شد.

دادگاه با استناد به ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی وی را به مجازات اعدام محکوم کرد.


وکیل سهیل عربی در دادگاه بر ماده ۲۶۳ تأکید کرد است که در آن تصریح شده است: “اگر کسی بگوید سهوا، از روی عصبانیت یا غیرارادی سب النبی کرده ام صرف همین ادعا باعث منتفی شدن مجازات می شود، این حکم نیز در دادگاه تجدید نظر تأیید شد. هر چند سهیل عربی مدیریت چند صفحه در فیس‌بوک را پذیرفته است، اما بسیاری از نوشته‌ها و نظرها از سوی دیگر کاربران در این صفحه نوشته شده است”.

در تاریخ ۱۱ آذر ۱۳۹۳، گزارش‌گران بدون مرز در نامه‌ای به دیوید کای گزارش‌گر سازمان ملل در امر پیشبرد و حمایت از آزادی عقیده و بیان سازمان ملل نگرانی خود را از وضعیت پرونده سهیل عربی اعلام و از ایشان خواست “به فوریت برای جلوگیری از اجرای حکم اعدام اقدام و از مسوولان جمهوری اسلامی خواهان بررسی دوباره این پرونده و تبرئه و آزادی این وب‌نگار شود”.


در پی تلاش های خانواده و وکلا و دخالت گزارش‌گران سازمان ملل در تاریخ شنبه، ۶ تیر ۱۳۹۴ اعلام شد پرونده در شعبه ۳۴ دیوان عالی مورد بررسی قرار گرفته و با رد اتهام سب النبی، مجازات اعدام سهیل عربی لغو شده است










اعدام ۶ زندانی در یزد









دستکم شش زندانی اهل سیستان و بلوچستان در زندان یزد اعدام شدند.


به نقل از فعالین بلوچ، یک منبع مطلع در این زمینه گفت: “تشییع جنازه شش نفر از دو خانواده که روز چهارشنبه (۱ مهرماه) در یزد اعدام شدند در روز پنجشنبه همزمان با عید قربان در عیدگاه اهل سنت زاهدان برگزار شد”.


این منبع افزود: “از این افراد اعدام شده سه برادر از یک خانواده و سه نفر دیگر نیز برادر بودن و از یک خانواده، اهل طائفه شه بخش که بیش از ۸ سال در زندان بوده اند”.

یک منبع دیگر اسم یکی از این افراد را “حاجی محمد نوتی زهی” معروف به “حاجی عزیز” اعلام کرد و گفت که پس از اینکه روز دوشنبه با خانواده خود ملاقات کرده اند صبح روز چهارشنبه اعدام شده اند.

این منابع از علت اعدام و اتهام این افراد اطلاعی نداشته است.


لازم به ذکر می باشد، تاکنون خبر اعدام این شش زندانی، از سوی مسئولین قضایی اعلام نشده است.










زینب جلالیان؛ ایجاد محدودیت در ملاقات در وضعیت بیماری




زینب جلالیان، زندانی سیاسی در وضعیتی هشتمین سال زندان خود را سپری میکند که با وجود بیماری چشم و عدم رسیدگی به آن با محدودیت در ملاقات های هفتگی در زندان نیز روبرو شده است.

ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، زینب جلالیان، زندانی سیاسی که هشتمین سال زندان خود را سپری میکند، در عین داشتن بیماری چشم و خطر نابینایی با محدودیت ملاقات های هفتگی خود نیز روبرو شده است.

یک منبع مطلع در گفتگو با هرانا ضمن تائید این خبر اعلام کرد که این محدودیت در زندان و توسط نیروهای امنیتی و مسئولین زندان انجام شده است.


پیشتر نیز اعلام شده بود که پزشکان عمومی در زندان به او گفته اند که چشمهای او نیاز به عمل دارد و اگر عمل نکند نابینا خواهد شد.

لازم به ذکر است که با وجود اعلام خبر بیماری چشم زینب جلالیان و خطر نابینایی تا لحظه تنظیم این خبر هیچ گزارشی مبنی بر درمان و یا انتقال این زندانی سیاسی برای درمان و یا تلاش برای آن دریافت نشده است.

زینب جلالیان که متولد ۱۳۶۱ در شهرستان ماکوست، در ابتدا به اعدام و سپس بر اساس اعلام رسانه ها به حبس ابد محکوم شد. اما تا لحظه تنظیم این گزارش هیچ حکمی به او ابلاغ نشده و ایشان در وضعیت بلاتکلیف در زندان خوی به سر می برند.

این زندانی سیاسی در تمامی این هشت سال از هرگونه مرخصی نیز محروم بوده است.

زینب جلالیان در سال ۸۶ از سوی مأموران اداره اطلاعات کرمانشاه دستگیر شد و به اتهام ارتباط با احزاب کردی در دادگاه انقلاب ابتدا به اعدام و سپس به حبس ابد محکوم شد. این زندانی سیاسی در سال های گذشته به شدت تحت فشار قرار داشته است و بار‌ها در اعتراض به وضعیت خود دست به اعتصاب غذا زده است.










نیمه تمام ماندن انتقال پیمان عارفی به مسجدسلیمان و بازگشت به اوین به علت بیماری











اعزام پیمان (امیررضا) عارفی به زندان مسجد سلیمان به علت بیماری شدید گوارشی و حال وخیم وی نیمه تمام ماند و در نیمه راه به تهران برگرداندو تحت نظر پزشک زندان اوین قرار گرفت.

ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بازگرداندن پیمان (امیررضا) عارفی از زندان اوین به زندان مسجد سلیمان به علت بیماری شدید گوارشی و حال وخیم وی نیمه تمام ماند و در نیمه راه به تهران برگردانده شد و تحت نظر پزشک زندان اوین قرار گرفت.

گفته میشود که این زندانی سیاسی جهت ادامه دوران زندان خود به زندان اوین منتقل شده بود. هنوز از دلایل بازگرداندن وی به زندان مسجد سلیمان اطلاعی در دست نیست.


ناهید رحمانی و زیبا صادق‌زاده مادر و همسر پیمان (امیر رضا) عارفی، زندانی سیاسی که در ان وقت در زندان مسجد سلیمان محبوس بود، در راه بازگشت از ملاقات در تاریخ ۲۶ آذر ماه ۱۳۹۲ بر اثر یک سانحه رانندگی جان خود را از دست دادند.

پیمان عارفی اردی‌بهشت ماه سال ۸۸ بازداشت شد و در دادگاه به اتهام هواداری از «انجمن پادشاهی» مورد محاکمه قرار گرفته و ابتدا به اعدام و سپس در دادگاه تجدید نظر به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.

این زندانی سیاسی به همراه پسر دایی خود آرش رحمانی که در اواخر سال ۸۸ اعدام شد، در حالی که پیش از انتخابات جنجالی سال ۸۸ بازداشت شده بود در دادگاه دستجمعی دستگیرشدگان بعد از انتخابات، به عنوان یکی از معترضان انتخاباتی که در صدد انجام اقدامات مسلحانه علیه حکومت بوده مورد محاکمه قرار گرفت.

زیبا صادق‌زاده که خود به همراه پیمان عارفی بازداشت شده بود نیز مدتی در بند ۲۰۹ زندان اوین تحت بازجویی قرار داشته است، پیمان عارفی پیش‌تر در نامه‌ای از زندان اعلام داشت برای رهایی همسرش بر علیه خود اعتراف کرده است.







توقف حکم اعدام حبیب الله لطیفی با عفو رهبری









حکم اعدام زندانی سیاسی حبیب الله لطیفی با عفو رهبری متوقف شد.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم اعدام زندانی سیاسی، حبیب الله لطیفی پس از تقاضاهای مردمی و عفو رهبری جمهوری اسلامی متوقف شد.

محمدصالح نیکبخت وکیل این زندانی سیاسی با اعلام این خبر به خبرگزاری هرانا اعلام کرد که مجازات این زندانی سیاسی به زودی از اعدام تبدیل به مجازات دیگری خواهد شد.

لازم به ذکر است که حبیب الله لطیفی از زمان بازداشت در سال ۸۶ تا امروز به دلیل داشتن مجازات اعدام هیچگاه نتوانسته از امکان مرخصی استفاده کند.

حبیب الله لطیفی دانشجوی سال آخر رشته مهندسی صنایع در دانشگاه ایلام، روز اول آبان سال ۱۳۸۶ بازداشت شد و پس از تحمل بیش از سه ماه انفرادی و شکنجه جسمی از سوی شعبهٔ اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج به ریاست قاضی حسن بابایی به اتهام محاربه و افساد فی الارض به اعدام محکوم شد.

حکم اعدام او با اعتراض وکلای او برای دادگاه تجدیدنظر ارسال شده بود اما در زمستان‌‌‌ همان سال، دادگاه تجدید نظر نیز حکم اعدام را تایید کرده و حکم برای تجدیدنظر نهایی به دیوان عالی کشور ارجاع و در آنجا نیز به تایید رسید.

سرانجام پس از هشت سال تلاش خانواده و وکلای این زندانی سیاسی و خواست مردم، حبیب الله لطیفی مورد عفو رهبری قرار گرفت و حکم اعدام او متوقف شد.






محکومیت دو تن از اعضای عرفان حلقه به ۷ سال حبس'

















دادگاه انقلاب دو تن از اعضای عرفان حلقه را به‌ اتهام توهین به مقدسات مجموعاً به هفت سال حبس محکوم کرد.


به نقل از تسنیم، بر اساس حکم دادگاه انقلاب، دو نفر از اعضای عرفان حلقه به هفت سال حبس محکوم و روز گذشته (سه‌شنبه) برای اجرای حکم و تحمل حبس به زندان اوین معرفی شدند.


چندی پیش نیز ۱۲ نفر از اعضای عرفان حلقه، در مجموع به ۲۴ سال زندان و پرداخت ۱۰۰ میلیون تومان جریمه به‌دلیل تحصیل مال نامشروع محکوم شدند.


موسس عرفان حلقه در ایران، محمدعلی طاهری است که ۱۴ اردیبهشت ماه سال ۹۰ بازداشت و از سوی دادگاه انقلاب به‌اتهام توهین به مقدسات، مداخله غیرقانونی در امور پزشکی و درمان بیماران، لمس “نامحرم”، استفاده غیرمجاز از عناوین علمی (دکتر و مهندس)، ضالّه بودن کتب و آثار، به ۵ سال حبس، پرداخت ۹۰۰ میلیون تومان جزای نقدی و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.


افساد فی‌الارض از طریق منحرف کردن افراد، دیگر اتهام طاهری بود که دادگاه به تحقیقات صورت گرفته در این بخش اشکال نقص گرفت و پرونده برای تکمیل تحقیقات به دادسرا ارسال شد.


در نهایت، دادسرا پس از رفع نواقص، پرونده را مجدداً به دادگاه ارسال کرد و ششم اسفند ماه سال ۹۳ برای رسیدگی به این اتهام تعیین شد اما با درخواست استمهال متهم، دادگاه برگزاری جلسه محاکمه را به تاریخ دیگری موکول کرد تا اینکه دادگاه اوایل اردیبهشت ماه امسال به این بخش از پرونده طاهری رسیدگی کرد.


شعبه بدوی دادگاه انقلاب حکم بدوی را در خصوص طاهری صادر و به وکیل مدافع وی ابلاغ کرده اما پرونده با اعتراض متهم به حکم صادره، برای رسیدگی در مرحله تجدید نظر به دیوان عالی کشور ارسال شده است.

یادآوری می شود حکومت ایران، از سال ها پیش مقابله با آیین های معنوی ناسازگار با مفاهیم سنتی اسلام را در دستور کار قرار داده و بسیاری از رهبران و پیروان این گونه آیین ها را تحت تعقیب قرار داده است.


در جمهوری اسلامی ایران، از این آیین ها با عناوینی همچون “عرفان های کاذب” یا “عرفان های نوظهور” یاد می‌شود.










محمدعلی طاهری، بنیانگذار عرفان حلقه در ایران 'به اعدام محکوم شده'









محمود علیزاده طباطبایی، وکیل مدافع محمدعلی طاهری، بنیانگذار شیوه معنوی "عرفان حلقه" در ایران گفته است که اطلاع یافته دادگاه انقلاب موکل او را به اعدام محکوم کرده است.


آقای علیزاده طباطبایی امروز ۳۰ خرداد (۲۰ ژوئن) به خبرگزاری تسنیم گفته که مطلع شده شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب حکم اعدام محمدعلی طاهری را صادر کرده اما این حکم هنوز ابلاغ نشده است.

وکیل آقای طاهری گفته است که تمام کارهای موکلش "با مجوز انجام شده بود و هیچ دلیلی در پرونده [برای صدور حکم اعدام] وجود نداشت."

محمدعلی طاهری در سال ۱۳۸۹ توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران و به اتهام اقدام علیه امنیت کشور دستگیر و پس از ۶۷ روز بازجویی در بند ۲ الف (متعلق به سپاه) زندان اوین به قید وثیقه آزاد شد. او اوایل سال ۱۳۹۰ مجددا به اتهام "ارتداد، محاربه، توهین به مقدسات، فساد فی الارض و سب النبی" دستگیر و زندانی شد.دادگاه انقلاب پیش از این آقای طاهری را به‌ اتهام "توهین به مقدسات، مداخله غیرقانونی در امور پزشکی و درمان بیماران، ارتکاب فعل حرام و رابطه نامشروع، استفاده غیرمجاز از عناوین علمی (دکتر و مهندس)، ضاله بودن کتب و آثار" به ۵ سال حبس، ۹۰۰ میلیون تومان جزای نقدی و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرده بود.


دادگاه به تحقیقات صورت گرفته درباره اتهام دیگر آقای طاهری مبنی بر "افساد فی‌الارض از طریق منحرف کردن افراد" اشکال گرفته بود و پرونده برای تکمیل تحقیقات به دادسرا ارسال شده بود. جلسه محاکمه آقای طاهری برای رسیدگی به این اتهام اردیبهشت ماه امسال برگزار شد. مطابق قوانین ایران، حکم این دادگاه قابل تجدید نظرخواهی است.

خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران اسفند سال گذشته خبر داده بود که "سه تن از مراجع تقلید طی استفتائاتی که از سوی دستگاه قضا صورت گرفته است، حکم ارتداد طاهری را صادر کرده اند."

سازمان عفو بين‌الملل به تازگی از احتمال اعدام آقای طاهری ابراز نگرانی کرده بود.

حکومت ایران، از سال ها پیش مقابله با آئین های معنوی ناسازگار با مفاهیم سنتی اسلام را در دستور کار قرار داده و بسیاری از رهبران و پیروان این گونه آیین ها را دستگیر کرده است.

برخی از مقام های جمهوری اسلامی ایران از این آئین ها با عناوینی همچون "عرفان های کاذب" یا "عرفان های نوظهور" یاد می‌کنند.

عده ای از دوستداران آقای طاهری در بهمن ماه گذشته در اعتراض به وضعیت نامعلوم او مقابل ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در تهران تجمع کردند اما یک ماه بعد با اعلام زمان محاکمه آقای طاهری، حامیان او مقابل دادگاه انقلاب در تهران حاضر شدند. این تجمع با دخالت ماموران یگان ویژه پلیس و دستگیری موقت برخی از حامیان آقای طاهری، تجمع کنندگان پراکنده شدند.

No comments:

Post a Comment